beruházás

2021.02.11. 18:32

Jövőre nyithat az új bölcsőde Lajosmizsén

Mint arról korábban beszámoltunk, a Pénzügyminisztérium pályázatán 244 millió forintot nyert bölcsődefejlesztésre Lajosmizse még 2019-ben, amit kétcsoportos bölcsőde építésére fordít az önkormányzat.

Horváth Péter

A Bánk bán utcában épül meg az intézmény

Fotó: Bús Csaba

A pénz megvolt, csak az új épület helyszíne nem, de hónapokig tartó egyeztetések után döntött a lajosmizsei testület: a Bánk bán utcában épül meg a város új bölcsődéje. Azért volt szükség ilyen hosszú egyeztetési folyamatra, mert a képviselő-testület és a lakosok nem tudtak megegyezni az építendő bölcsőde új helyéről, ezért több ülésen és lakossági fórumon próbáltak konszenzusra jutni a felek. Decemberben dőlt el, hogy a Bánk bán utcában épül meg az új intézmény épülete.

A Bánk bán utcai terület majdnem ideális helyszínnek bizonyult, hiszen infrastrukturálisan kiépített, de 200 méteres körzetében vendéglátóhely üzemelt, melyet az önkormányzatnak meg kellett vásárolnia. Erre a célra a testület tavaly 15 millió forintot különített el a város költségvetéséből. A terület korábban építési törmelékek tárolására szolgáló, ideiglenes depóként működött. A törmelékek elszállítását már decemberben elkezdte az önkormányzat.

A fejlesztés eredményeként a Meserét Lajosmizsei Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde egy modern, két csoportszobás, 28 férőhelyes bölcsődei tagintézménnyel bővül. A projekt tartalmazza a beruházás építési költségeit és a bölcsődei gondozás-neveléshez szükséges berendezési tárgyakat, bútorokat, fejlesztőeszközöket és a teljes konyhatechnológiát. A beruházással hat új munkahelyet is teremtenek. Az önkormányzat legutóbbi közleménye szerint jelenleg még tervezik az új épületet, a tervek elkészültét követően májusban indítják el a közbeszerzési eljárást a kivitelező kiválasztására. Az építkezés a tervek szerint az év második felében kezdődhet el és jövő év második felében megnyithatja kapuit az új bölcsőde a kisgyermekek számára.

A Bánk bán utcában épül meg az intézmény
Fotó: Bús Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!