Beruházás

2021.01.29. 10:57

Megújult a szalkszentmártoni művelődési ház színpada

Új burkolatot kapott a minap a szalkszentmártoni művelődési ház színpada. A beruházás költségeit a Szalkszentmártoni Néptánc Egyesület állta, a munkában a civil szervezet tagjai tevőlegesen is kivették a részüket.

Gulyás Sándor

A munkából az egyesület férfi tagjai is kivették a részüket

Fotó: Gulyás Sándor

– A művelődési ház színpadának állapota a folyamatos karbantartás ellenére is sok kivetnivalót hagyott maga után. A faszerkezet eleve sem volt tökéletes, az egyenetlen és csúszós burkolat pedig veszélyeztette táncosaink testi épségét. Ennek okán jutottunk arra az elhatározásra, hogy hozzáfogjunk a táncfelület felújításához. A rávalót pályázati forrásból, támogatásokból gyűjtöttük össze, illetve a munkából az egyesületünk férfi tagjai is kivették a részüket – mondta el a baon.hu érdeklődésére Damásdi Sándor, a Szalkszentmártoni Néptánc Egyesület vezetője.

A munkálatok során a szakemberek kijavították a vázszerkezet hibáit, eltüntették a felületi egyenetlenségeket. A szükséges asztalosmunkákat követően a színpad balettszőnyeg burkolatot kapott, melynek célja a tökéletes felület elérése volt. A munkálatok költsége meghaladta a félmillió forintot.

– A színpad megújításával egy időben készült el az új lépcső is. A költségeket az egyik táncos házaspár által üzemeltetett vállalkozás állta. A pandémiás időszakban a néptáncpróbák szünetelnek, így a színpad felújítása nem okozott fennakadást az egyesület életében. Nagyon bízzuk abban, hogy mielőbb rendeződik a járványhelyzet. Amennyiben minden jól alakul, tavasszal egy táncház keretében avatjuk fel a megújult színpadot – fűzte hozzá a Szalkszentmártoni Néptánc Egyesület vezetője, Damásdi Sándor.

A munkából az egyesület férfi tagjai is kivették a részüket
Fotó: Gulyás Sándor

Kényszerpihenőn a táncosok

Tíz esztendeje újraalakult Szalkszentmártoni Néptánc Egyesületünk négy csoportja – óvodás, iskolás, ifjúsági és felnőtt – hatvan fővel működik. Elsősorban a helyi rendezvényeken lépnek színpadra, de több településen, bemutatón és minősítőversenyen is megcsillogtatták már tudásukat, amelyről már nagyon szeretnének ismét számot adni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!