pályázati projekt

2021.01.04. 15:31

Jelentős többlettámogatást kapott Kalocsa

A Petőfi Sándor utcai Ifjúsági Ház udvarán épülő óvoda után egy újabb, évek óta húzódó pályázati projektet segített ki az állam.

Gábor János

Filvig Géza szerint folytatni tudják a fejlesztéseket

Fotó: Gábor János

Ezúttal egy ipari parkhoz kötődő, évek óta tervezett inkubátorház építésre adtak százmilliós nagyságrendű többlettámogatást, így elkezdődhet az építkezés. A Foktői úti, egykori laktanya területén alakítják ki azt az épületet, amely vállalkozások számára fog olcsó telephely-szolgáltatást és irodákat kínálni.

– Nagyon jó hírt kaptunk az év végén: december 24-én jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy Kalocsa megkapta a 118,4 millió forintos többlettámogatását az ipari park fejlesztésére – jelentette be dr. Filvig Géza. A polgármester hozzátette: bízott benne, hogy ennek a kérelemnek a sorsa még ebben az évben eldől. – Egy újabb elakadt nagy projektünk folytatódhat: megkezdhetjük a beruházást, amire korábban 800 millió forintot nyert Kalocsa, az előző városvezetés által benyújtott TOP-pályázattal – emlékez­tetett.

Filvig elárulta: az ipari parki beruházásról a közelmúltban, a közbeszerzési eljárások kiírása kapcsán derült ki, hogy már nem lehet megvalósítani az évekkel korábban, 2016-ban kikalkulált árakon. Az önkormányzat erre a helyzetre többféleképpen is reagálhatott volna, például úgy, hogy visszaadja a pályázatot, de inkább „a rögösebb utat választották”, fogalmazott. A többletforrást Font Sándor országgyűlési képviselő járta ki a kormánynál, tudatta a polgármester, hozzátéve: „ezzel Kalocsa ismét fejlődik”, ráadásul a projekt igazán fontos területen, az épülő Duna-híd lábához közel valósul meg.

– Ezzel a helyi vállalkozásoknak is több lehetősége nyílik,

így nagyon örömteli az év vége, és 2021-ben Kalocsa fejlesztése tovább folytatódhat – summázta a polgármester, megjegyezve: 2020 utolsó hónapjaiban nem ez volt az első nagy segítség az államtól, hiszen korábban a volt Ifjúsági Ház udvarán épülő óvodára kaptak nagyobb összegű, 138 millió forintos többlettámogatást.

Filvig Géza szerint folytatni tudják a fejlesztéseket
Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!