homokmégy

2021.01.05. 19:52

Az iparterület fejlesztésére költik a pénzt

A kistelepülésen nemrég a megye által koordinált TOP-pályázatnak köszönhetően megvásároltak egy körülbelül 2,5 hektáros iparterületet, melyhez egy 3,5 kilométeres földutat is stabilizáltak azzal a céllal, hogy a település gabonaraktározással foglalkozó vállalkozásához, illetve a leendő idetelepülő cégekhez érkező teherforgalmat kivezessék a falu központjából. Az iparterület elérhetőségének fejlesztésével viszont korántsem ért véget Homokmégyen a fejlesztések sora, hiszen a tervük, hogy asztalosüzemet alakítanak ki az ipari park területén, megvalósulni látszik.

Petőfi Népe

Homokmégy a gazdaságélénkítő program keretében ugyanis 200 millió forintot nyert, melyet iparterület-fejlesztésre fordítanak, pontosabban asztalos­üzemet alakítanak ki a forrásból. Ezzel a jövőben új lehetőségek nyílnak meg a település előtt: megkezdődhet Homokmégyen a bútorgyártás.

A pályázatnak köszönhetően a településen lehetőség nyílik egy 305 négyzetméter alapterületű bútorgyártásra alkalmas gyártócsarnok, valamint fedett szín építésére, melyet előreláthatólag 2021 novemberében adnak át.

A vissza nem térítendő költségvetési támogatásból az üzem megépítése mellett a termékgyártáshoz és a termeléshez szükséges korszerű gépek beszerzésére is sor kerül. Ezen beruházástól közvetlenül a település gazdasági életének fellendülésére számítanak.

– Hála a jó istennek, hogy már vannak cégek, amelyek területet kívánnak bérelni az iparterületen, s vállalkozásaik bővítését Homokmégyen tervezik – nyilatkozta Tapolcsányiné Varga Krisztina, a település polgármestere a megyei önkormányzat honlapjának. Hozzátette, hogy a szóban forgó fejlesztések közvetetten az infrastruktúra és a lakosság ellátásának fejlesztését is prognosztizálják. Új kihívások, feladatok elé nézünk 2021-ben, de hisszük, hogy a településünk épülését és fejlődését fogják eredményezni – zárta gondolatait a településvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!