Beruházás

2021.01.09. 19:25

Asztalosüzem épül 200 millió forintból Homokmégyen

Kétszázmillió forintból épül asztalosműhely Homokmégyen, amelyhez egy gazdaságélénkítő pályázat révén jutott hozzá a település.

Gábor János

A község már dolgozik a megvalósításon: túljutottak a közbeszerzésen, elindították az elektromos hálózat kiépítését, engedélyeztették a kiviteli terveket és megkötötték a szükséges szerződéseket. A fizikai megvalósítást november 30-ig kell lezárniuk. – Gazdasági jellegű pályázatot ez idáig még nem nyert az önkormányzatunk, vagyis egy teljesen új profilhoz kell hozzányúlnunk – fogalmazott Tapolcsányiné Varga Krisztina polgármester, elismerve: nemcsak az építkezés maga, hanem az azt követő ötéves fenntartási időszak is merőben új feladat számukra. – A lakosság máris érzékeli a projekt pozitív oldalát, hiszen ez a gazdasági területünk jelenleg nem más, mint egy illegális hulladéklerakó, amit elkezdtünk felszámolni. Egyelőre csak szépül a településünk, reméljük, hogy az építkezéssel még szebbé fog válni – bizakodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!