Paks II. projekt

2020.12.08. 07:00

Új önkormányzati céget alapítottak Kalocsán

Új, száz százalékban saját tulajdonú céget alapított az önkormányzat Kalocsai Innovációs Központ Nonprofit Kft. néven – tudatta közleményben a polgármester.

Gábor János

Dr. Filvig Géza, Kalocsa polgármestere

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

Dr. Filvig Géza szerkesztőségünkhöz is eljuttatott levelében közlölte: a társasággal azt akarják elérni, hogy a város, a Közép-Duna Menti Kiemelt Térség részeként minél hatékonyabban tudjon eleget tenni a Paks II. projekt, a Kalocsa–Paks Duna-híd építése és a volt Foktői úti laktanya területén létrejövő új városrész kapcsán rá háruló feladatoknak.

A közlemény szerint az is célja az új társaságnak, hogy javuljon a városi szolgáltatások színvonala és elinduljon a Smart program. Elsődleges feladatként ugyanakkor a Paks II. Atomerőművel kapcsolatos önkormányzati feladatok koordinálását fogja végezni: szoros kapcsolatot tart fenn a beruházás valamennyi résztvevőjével, és minderről a lakosságot tényszerűen, hitelesen tájékoztatja.

Tevékenységi körébe tartozik még a városfejlesztés, a városmarketing, a turizmusfejlesztés és a kulturális központnál lévő feladatok magas színvonalon történő ellátása – áll a levélben, ami azzal indokolja a cég létrehozását, hogy a felsorolt területek az utóbbi években többnyire elhanyagoltak voltak.

A társaság jogi és pénzügyi előkészítése az alapítással párhuzamosan megkezdődött, ahogy a megfelelő szakemberekből álló csapat összeállítása is.

Filvig Géza azt írta, „korszerű ismeretek birtokában lévő, idegennyelv-ismerettel rendelkező szakembereket” sikerült megnyerni a kft.-hez.

A cég vezetésével Zsikó Zoltán közművelődési szakembert, népdalénekest, a Babits Mihály Kulturális Központot működtető Szekszárdi Közművelődési Nonprofit Kft. korábbi ügyvezető igazgatóját bízták meg.

A céget ellenőrző felügyelőbizottságban dr. Körmendy Szabolcs és dr. Vincze András önkormányzati képviselők, illetve dr. Grabarits István, a Kalocsa Jövőjéért Egyesület elnöke foglal helyet – tudatta a polgármester.

Dr. Filvig Géza, Kalocsa polgármestere
Fotó: Gábor János / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!