Beruházás

2020.12.17. 07:00

Az uszódi építkezést plusz pénzzel támogatták

A közelmúltban adták át Uszódon a 700 méteres kerékpárutat, illetve az 5106-os út mentén kialakított négy buszmegálló szigetet. A fejlesztés a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Komplex fenntartható közlekedésfejlesztés pályázatának köszönhetően valósult meg.

Petőfi Népe

Uszód lakossága számára sokat jelentenek a most megvalósított fejlesztések, hiszen ezentúl sokkal biztonságosabban közlekedhetnek a központ és a sportpálya közötti teljesen felújított kerékpárúton. Szintén a helyiek kényelmét és biztonságát szolgálja a buszöblök kialakítása és a buszperonokhoz tartozó korszerű, fémszerkezetű és üvegezett várópavilonok elhelyezése. A megyei önkormányzat honlapjának beszámolója szerint Bedi Gyula, a település polgármestere elmondta, hogy a projektre eredetileg ötvenmillió forintot kaptak, de az időközben megemelkedett építőipari árak miatt a legalacsonyabb árajánlat is 63 millió forintról szólt.

Ehhez az összeghez kapott most pluszforrást a település önkormányzata. Az egyedi elbírálású igénylésükből közel hétmillió forintot kaptak – tájékoztatott a településvezető, majd hozzátette, hogy az áremelkedések miatt megdrágult építkezéshez végül 6,3 millió forint önerőt kellett biztosítania a település önkormányzatának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!