Beruházás

2020.11.02. 07:00

Új sportpálya épül a dunavecsei iskola udvarán

Multifunkcionális rekortán, vagyis gumiburkolatú sportpálya épül a dunavecsei Petőfi Sándor Általános Iskola udvarán, a régi helyébe.

Gulyás Sándor

A védőhálót teszik fel

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Mediaworks

A beruházás ötvenmillió forintba kerül. A költségek négyötödét a Magyar Labdarúgó Szövetség tao-támogatása, a fennmaradó részt a Belügyminisztériumtól kapott tízmillió forint fedezi.

– Az iskola korábbi sportpályája mára már gyakorlatilag használhatatlanná vált. Ennek okán igényelt támogatást önkormányzatunk a gazdaságélénkítési program keretében a labdarúgó-szövetségtől, illetve a Belügyminisztériumtól. A pályázati sikernek köszönhetően a nyáron elindulhatott a munka, ami a tervek szerint hamarosan befejeződik – tájékoztatta lapunkat Vörös Sándor, Dunavecse polgármestere.

Az új gumiburkolatú, minimális karbantartási költséget igénylő sportpálya lényegében minden sportolási igényt kielégít. Méretét tekintve alkalmas többek között labdarúgásra, kézi- és kosárlabdázásra is.

– Tervünk megvalósításakor kettős szándék vezérelte önkormányzatunkat. Az új létesítmény egyrészt megfelelő körülményeket biztosít a szakszerű iskolai testnevelésórák megtartására, másrészt a szabadidős sportlehetőségek bővülnek városunkban. A sportcsarnok és a füves focipályánk mellett néhány hét múlva a gumiburkolatú sportpálya is a lakosság rendelkezésére áll, edzések, délutáni foglalkozások megtartásához – tette hozzá a városvezető.

Az új pályát világítással is ellátják, így nem csak napközben, hanem szürkületben és az esti órákban is lehet majd használni.

A szakemberek jelenleg a védőhálók felszerelését végzik
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!