Videóval

2020.11.05. 18:46

Új imidzsfilm készült Gemencről

Gemenc nagy területen helyezkedik el a Duna mentén, területének egy része Bács-Kiskun megyéhez tartozik. A természetvédelmi területről nemrég egy új imidzsfilm készült, amely bemutatja az ott élő állatokat, növényeket.

Várkonyi Rozália

Forrás: Csodás Magyarország: Gemenci erdő kisfilmjéből

Több éve már, hogy a gemenci erdőben fészkelő fekete gólyák életét nyomon követhetjük kamerákon keresztül. Idén március 3-án, reggel érkezett meg az első gemenci fekete gólya. A legismertebb gólyapár Tóbiás és Sára, akiket szintén megfigyelhettünk ebben az évben is.

A Gemenci Állami Erdei Vasút a térség kisvasútja a Gemenc Zrt. üzemeltetésében. 31 kilométeres útvonalon járhatjuk be Gemenc legszebb területeit, Pörböly településtől a Sió csatornáig, Bárányfok állomásig. Az induló állomás Bajától 8 kilométerre, a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjánál található, míg a másik végállomás Szekszárd közelében fekszik. Idén a kisvasúttal május 23-tól utazhattunk. A turizmus.gemenczrt.hu oldalról tájékozódhatunk arról, hogy télen mikor használhatjuk a kisvasutat. A Gemenci erdei vasút megállói: Pörböly, Vadmegfigyelő, Nagyrezét, Nyárilegelő, Lassi, Malomtelelő, Gemenc-Dunapart, Keselyűs, Szekszárd-Bárányfok írja a turizmus.gemenczrt.hu.

Idén júliusba felújították a Hajósszentgyörgyi Vendégházat. A Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program keretei között 50 millió forint költségvetési támogatást biztosított az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda a Gemenc Zrt.-nek. A Hajósszentgyörgyi Vendégház az Országos Kékkör harmadik túraútvonala, az Alföldi Kéktúra mellett található.

Nemrég pedig elkészült egy új imidzsfilm Gemencről, amely bemutatja a gyönyörű tájat, a növény- és állatvilágot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!