KUNSZENTMIKLÓS

2020.10.16. 10:42

Ötezer ember vett részt a programban

Befejeződött a Humán kapacitások fejlesztése a Kunszentmiklósi járásban című projekt, Kunszentmiklós önkormányzatának vezetésével.

Gulyás Sándor

A konzorcium tagjai Kunszentmiklós, Apostag, Dunaegyháza, Kunadacs, Kunpeszér, Szalkszentmárton, Tass önkormányzatai, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat, a Magyar Szabadidősport Szövetség, illetve a Fénykörközösség Kutatási és Fejlesztési Nonprofit Kft. voltak. A konzorcium két év alatt 487,25 millió forint uniós támogatást használhatott fel. A projekt a humán közszolgáltatások terén jelentkező társadalmi hátrányok csökkentéséhez és a minőségi közszolgáltatásokhoz való hozzáféréshez nyújtott támogatást.

A projekt egyik kiemelt célja a humán szféra dolgozói kapacitásának segítése volt, képzésekkel és munkavállalói kompetenciafejlesztésekkel. Emellett megtörtént az óvodák többirányú komplex fejlesztése, szakmai és anyagi támogatást kaptak az általános és középiskolások, valamint felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatók. A közszolgáltatásokhoz való hozzáférés tekintetében is minőségi változások következtek be. Az óvodafejlesztések komplexitását adta, hogy az intézmények pedagógiai programjához illeszkedve, az egészségfejlesztést formálva, a környezettudatosságot szem előtt tartva valósult meg a különféle mozgászavarban küzdő gyermekek fejlesztése.

A pedagógusok bekapcsolódtak ismeretátadást nyújtó belső képzésekbe, műhelymunkákba, ami a hátrányos helyzetű és különféle zavarokkal küzdő gyermekek esélyegyenlőségét, felzárkózását támogatta. Összességében elmondható, hogy sikerült színesebbé, minőségibbé, nyitottabbá tenni az itt élő gyerekek, fiatalok és felnőttek életét, esélyt és önbizalmat adva nekik társadalmi hátrányuk javításához. A meghirdetett óvodai, iskolai, települési szintű programok ötezer emberhez jutottak el a projekt időszaka alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!