Kalocsa

2018.11.13. 11:05

A térség fejlődéséért sokat tehetnek a helyi vállalkozások

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kalocsai kirendeltsége, együttműködésben az önkormányzattal, évente kétszer rendezi meg a vállalkozók reggelijét.

Gábor János

A napokban megtartott eseményre a legnagyobb helyi adófizető cégek vezetői kaptak meghívást. Összesen húsz vendéget ültettek asztalhoz, hogy üzleti életről tanácskozzanak, és meghallgassák a polgármester tájékoztatását a most folyó és tervezett beruházásokról. Helyzetértékelővel nemcsak dr. Bálint József, Kalocsa polgármestere, hanem a kamara helyi vezetője is készült.

Péjó Zoltán kifejtette: a lassan kritikussá váló munkaerőhiány enyhítése érdekében az iparkamara egyre komolyabb erőfeszítéseket tesz. Az utóbbi években többet foglalkoznak például pályaorientációs tevékenységekkel, hogy a szakképzések felé tereljék a továbbtanulókat. Tartja azt az állítását, hogy „egy jó szakma felér egy diplomával”, hiszen például az építőiparban és a vendéglátásban folyamatosan emelkednek a bérek. Szerinte a magyar vállalkozók mára elfogadták, hogy az európai fizetésekkel kell versenyezniük a könnyen váltó, fiatal munkaerő megtartásáért.

A kirendeltségvezető a rendezvényen kifejtette: a Kalocsai járás mind tőkeerő, mind pedig befektetési kedv szempontjából elmarad például a szomszédos Kiskőrösitől. Azt szorgalmazta a helyi vállalkozóknak, hogy még több saját terméket állítsanak elő és még többet értékesítsenek, hiszen ez nemcsak a cégük növekedését, hanem a velük kölcsönhatásban lévő térség fejlődését is elősegíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!