Labdarúgás

2024.05.13. 14:42

A derbi zárja az idényt

Az OTP Bank Liga 32. fordulója után eldőlt, hogy még három klubnak van esélye a dobogón zárni, így ezeket a mérkőzéseket azonos időben rendezik meg az utolsó körben. A bajnokságot az FTC–Újpest derbi zárja majd le, a KTE a ZTE-t fogadja majd.

Nyitray András

Az utolsó előtti forduló a KTE újpesti vendégjátékával indult, és ahogy arról hírportálunkon is beszámoltunk, a hírös városiak Pálinkás Gergő kettő, valamint Horváth Krisztofer egy góljával 3–0-ra kiütötték a fővárosiakat péntek este. 

KTE, labdarúgás
Archív-felvétel
Fotó: Bús Csaba

Szombaton a Puskás Akadémia villámrajtot véve három góllal elhúzott a mérkőzés legelején az MTK otthonában, majd végül 3–1-re nyert is, ezzel a felcsútiak az éremre is esélyesek maradtak. A ZTE és a Paks nem bírt egymással, Zoran Lesjak búcsúmeccsén a zalaiak vezettek, de az érmes helyét bebiztosító Paks ki tudott egyenlíteni (1–1). A szerdai kupadöntőre pihentető FTC a Diósgyőrtől kapott ki 2–0-ra idegenben, ezzel megszakadt a bajnok tavaszi veretlensége. 

Vasárnap a Kisvárda és a Mezőkövesd tét nélkül csapott össze, ennek is köszönhetően talán egy gólgazdag mérkőzést láthattak a kilátogató nézők. A Kisvárda már a szünetben 4–0-ra vezetett, de a hajrában percek alatt háromszor is betaláltak a vendégek, így végül 4–3 lett a végeredmény. A forduló záró mérkőzésén az ezüstéremre is esélyes Fehérvár rengeteg helyzetet puskázott el Debrecenben, így egy hajrában kapott góllal 1–0-ra kikapott. 

Az MLSZ Versenybizottsága elkészítette a 33. forduló menetrendjét. Pénteken a Mezőkövesd-MTK összecsapással indul a forduló 20 óra 30 perckor, szombaton Paks-Kisvárda, Fehérvár-DVTK és Puskás-DVSC (mind 17 óra 45 perc) mérkőzéseket rendeznek. Vasárnap 17 óra 15 perckor kezdődik a KTE-ZTE, majd 20 óra 15 perctől az FTC-Újpest derbi zárja az idényt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában