Kecskemét

2018.04.19. 08:22

Fejlesztik az egészségügyi alapellátást Kecskeméten

Európai uniós támogatásból elkezdődött az egészségügyi alapellátás megújítása Kecskeméten. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, uniós támogatásból, melynek összege 300 millió forint.

Sz. B.

Kecskemét önkormányzata az egészségügy fejlesztésére pályázaton bruttó 299.999.995 forint vissza nem térítendő támogatást nyert.

Tizenegy telephelyen fejlesztenek: Batthyány utca 16., 20., 22., Czollner tér 7., Kada Elek utca 4/a., Nyíri út 61. (2 telephely), Nyíri út 63. (2 telephely), Széchenyi sétány 6., Piaristák tere 7. Meg akarják szüntetni az alapellátást nyújtó rendelők rossz műszaki állapotát, így ezeken a telephelyeken a fejlesztés keretében energia-megtakarítási célú, egyéb korszerűsítési vagy állagjavítási munkákat végeznek el, ennek eredményeként költséghatékonnyá válik majd a rendelők működtetése.

A projekt során az érintett dolgozók egy szakmai továbbképzésben is részesülnek, így megjelennek az egészségfejlesztő, egészségmegtartó és prevenciós programok, melyek a lakosság egészségi állapotát javítják majd. Megemelkedik az egészség-magatartás, az egészségtudatosság és a betegségmegelőzés szintje Kecskeméten. A Piaristák téri rendelőkomplexumban a védőnői szolgálathoz kapcsolódó egyedülálló ellátás kerül majd bevezetésre, ami hozzájárul majd a családok egészségének, valamint testi, lelki, szociális jólétének megteremtéséhez.

A kivitelezést a MESTER-BAU 2002. Kft. végzi, mellyel a szerződést március 29-én kötötték meg. A munkálatok várhatóan még az idén befejeződnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!