Kikapcsolódás

2024.01.13. 16:27

Egész napos programra várták a társasjátékok szerelmeseit Kecskeméten – galériával

Szombaton egész napos társasjátékozást tartottak Kecskeméten, a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhelyben, a Kecskeméti Társasjáték Kör Egyesület szervezésében.

Orosz Fanni Flóra

A fiatalokat és az időseket is vonzotta a társasjáték

Fotó: Orosz Fanni Flóra

Határozottan ki lehet jelenteni, hogy a társasjátékok ismét virágkorukat élik, ami a digitális kütyük világában kimondottan üdítő élmény lehet. Szerencsére egyre több család és baráti társaság tér vissza a hagyományos, offline közös játékhoz, amit az is bizonyít, hogy a kecskeméti eseményeken is alkalomról-alkalomra egyre többen vesznek részt.  

Idén szombaton tartották az első társasjátéknapot Kecskeméten, az alkalom pedig nem csak emiatt volt különleges, hanem azért is, mert a nap végén kisorsoltak egy játékot azok között, akik helyesen töltöttek ki egy játékszabályokkal kapcsolatos kérdőívet. 

Az idei tervekről, célokról Nemes Mónika, az egyesület tagja mesélt bővebben: 

Mire számíthatnak idén a játszani vágyók? 

– Különlegességben gondolkodunk, de még nem teljesen kristályos az egész. Ami változás a tavalyi évhez képest, hogy felváltva vagyunk itt a Szórakaténuszban és a könyvtárban is. A könyvtárban csak négy-négy órákat voltunk tavaly, de most azokat is nyolcórás, teljes napira kihúzzuk – mesélt a változásokról Mónika. 

– Jó lenne nyáron egy nagyobb rendezvény is. Gondolkodtunk egy piknik jellegű eseményen, ami már volt is egyszer tervben, de az eső akkor keresztül húzta, ezért majd valami nyári rendezvényt szeretnénk tartani – osztotta meg az egyesület terveit.

Még egy szuper hírrel készülnek a családoknak, hiszen a szombati játéksorsolás idén már hagyománnyá válik. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!