galériával

2021.11.25. 18:34

Megnyitott a koripálya Kalocsán

Csütörtökön megnyílt Kalocsa első műjégpályája. Az egyszerre hatvan főt befogadó Koripálya 2022. január 26-ig működik.

Gábor János

Fotó: Gábor János

Helyben még sosem tudtak hódolni a szenvedélyüknek a korcsolyázás szerelmesei, főleg nem ingyen. Ez változott meg csütörtökön, amikor az önkormányzat, a Kalocsai Innovációs Központ (KIK) és az Emika Zrt. összefogásával megnyitott Kalocsa első műjégpályája, a Művelődési Központ zárt udvarán. Az egyszerre hatvan főt befogadó Koripálya 2022. január 26-ig működik: oktatási időben iskolai csoportoknak tartják fenn, ezen kívül viszont bárki használhatja.

A megnyitón felszólaló dr. Filvig Géza polgármester hangsúlyozta: a pályát azért tudják ingyenesen a helyiek rendelkezésére bocsátani, mert a vele járó költségeket (információink szerint mintegy kétmillió forintot) az egyik legnagyobb kalocsai foglalkoztató, az Emika Elektromechanikai Zrt. száz százalékban magára vállalta. A cégnek, illetve a telepítést és működtetést biztosító KIK-nek köszönhetően biztonságos körülmények között lehet gyakorolni a téli sportot, fűzte hozzá, megjegyezve: hálás az átadón szintén megjelent György Tamásnak, az Emika elnökségi tagjának, amiért lehetővé tette a pálya kialakítását.

Az Emika Koripálya védettségi igazolvány nélkül látogatható, de az udvarra csak a Művelődési Központ földszinti folyosójáról lehet eljutni, és az épületben kötelező a szájmaszk használata.

 

A korcsolyázni vágyók hétfőtől péntekig 15 óra és este fél nyolc között (a téli szünet alatt 9-19:30-ig), szombaton 9-19, vasárnap pedig 9-16 óráig vehetik igénybe a szolgáltatást. A pálya december 24-26-ig és január 1-jén is üzemel, vasárnapi nyitvatartás szerint, illetve a helyi GYIÖK több, kizárólag diákigazolvánnyal látogatható Kori Disco-t is szervez – ezeken az alkalmakon éjfélig lehet használni. G.J.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!