egészség

2021.03.03. 17:30

Az életmódváltásban segítik a csoport tagjait a félegyházi tanácsadók

A nagyböjti időszak kiváló alkalom az életmódváltásra. Ebben próbál segítséget nyújtani a Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztő Iroda, melynek munkatársai Félegyházi Egészség Korzó címmel az online térben indítottak ingyenes életmód-tanácsadást. Hogy mit is kínálnak, arról Fliszár Dóra edzőt kérdeztük, aki természetesen edzésprogramokkal segíti a kistérségben élőket.

Vajda Piroska

A Félegyházi Egészség Korzó három házigazdája Modok Ágnes, Tóth Katalin és Fliszár Dóra

Forrás: MW

A világjárvány okán bevezetett korlátozások a Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda munkáját is megnehezítik, háttérbe szorult ugyanis a személyes kapcsolatteremtés. Ez a helyzet szülte az online életmód-tanácsadás bevezetését, így indult el a napokban a Félegyházi Egészség Korzó című csoport a közösségi oldalon. A program házigazdái: Tóth Katalin, az egészségfejlesztési iroda vezetője, Modok Ágnes pszichológus és Fliszár Dóra edző.

– A célunk az, hogy a tavaszi megújulással együtt az egészséges életmód felé tereljük a fiatalokat és az idősebbeket egyaránt. A program nem kizárólag a mozgásra épül, szeretnénk ugyanis átfogóan kezelni a testi, lelki és szellemi megújulást. Ezért táplálkozási szakértő és mentálhigiénés szakember is részt vesz az egészségkorzó munkájában. Egészséges táplálkozással, az egészséges lelki élet kialakításával és sportolással kapcsolatos programokat kínálunk tíz héten át – tájékoztatta hírportálunkat Fliszár Dóra, aki abban bízik, ennyi idő elegendő arra, hogy beépüljön az emberek életébe a változás és szokássá váljon az új, egészségesebb életmód.

– Bár sokan azt mondják, 21 nap kell ahhoz, hogy szokássá rögzüljön egy új dolog az ember életében. Én azonban azt tapasztalom, hogy hosszabb időre van szükség.

Azt gondolom, hogy ez a két és fél hónap elegendő a pozitív változás elindulásához. Abban is bízok, hogy a tíz hét elteltével a pandémia is véget ér és személyesen is találkozhatunk a csoport tagjaival – tette hozzá Fliszár Dóra.

Azt is elmondta, hogy zárt csoportban működik a Félegyházi Egészség Korzó a Facebookon. Azért a zárt formát választották, hogy megőrizzék a csoport intimitását. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat, de azokat, akik nem megfelelően kommunikálnak, kizárják a közösségből. Az ötletgazdák azért is döntöttek a zárt csoport mellett, mert abban bíznak, hogy így könnyebben megnyílnak az érdeklődők és bátrabban szólnak hozzá a megosztott bejegyzésekhez. Közösségépítő céllal pedig lehetőséget kínálnak arra is, hogy a csoport tagjai bemutassák, milyen egészséges ételeket főztek. A kezdeményezők ugyanis azt szeretnék, hogy a Félegyházi Egészség Korzó tagjai összetartó közösségé kovácsolódjanak, és a tízhetes program után is támogassák egymást.

A Félegyházi Egészség Korzó három házigazdája Modok Ágnes, Tóth Katalin és Fliszár Dóra
Fotó: MW

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!