Lagzik maradnak el a koronavírus miatt Ballószögön

A koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet hideg zuhanyként érte a házasulandókat is, hiszen bizonytalan időre betiltottak minden nagyobb rendezvényt, így a lakodalmakat is. Vannak, akik lemondtak a tavaszra tervezett lagziról és csak az esküvőt tartják meg szűk körben. A legtöbben azonban inkább későbbre halasztják a nagy eseményt. Így döntött a Ballószögön élő Varga Anita és párja, János is.

Vajda Piroska

Anita és János boldogságát nem befolyásolja a lakodalom elhalasztása

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Kulcsar Istvan

Anitának tavaly a negyvenedik születésnapján kérte meg a kezét a párja, János. Május elejére tervezték az esküvőjüket, de kénytelenek voltak augusztusra halasztani a járványveszély miatt. Sokáig reménykedtek abban, hogy nem kell időpontot módosítani, ám végül rákényszerültek a nagy döntésre. Ezzel együtt azonban nagyon sok mindent újra kellett gondolni és szervezni – mesélte Anita.

Elmondta, bár az esküvőt megtarthatták volna az eredeti időpontban, de csak két tanú jelenlétében. Ezt viszont semmiképp sem szerették volna, hiszen pont azért terveznek közel százötven személyes lakodalmat, hogy együtt ünnepeljenek a rokonokkal és a barátokkal. Új időpontot azonban nem volt egyszerű találni, mert már mindenkinek – vőfélyeknek, fotósoknak, zenekaroknak, szakácsoknak – előre, egész évre be van táblázva minden szombatjuk. Így csak egy pénteki időpontot találtak augusztusban.

– Egy kicsit viccesen, de belenyugodva elfogadtuk a pénteket – fogalmazott Anita, aki abban bízik, hogy a szokatlan időpont a meghívott vendégeknek is megfelelő lesz. Azt is elmondta, hogy az esküvői meghívókat már rég elkészítette és elküldte a vendégeknek, így azon már nem tudnak változtatni. Az új időpontról közösségi oldalukon, vagy személyesen, telefonon értesítik majd a mintegy százötven vendéget. Anita arról is beszámolt, hogy az időpontváltozás miatt nem keletkezik jelentősebb anyagi káruk, mert a meghívók elkészítéséhez hasonlóan igyekeznek maguk megoldani azt, amit csak lehet.

Azt is elmondta, a lakodalom helyszínét nem kellett módosítaniuk, mert a helyi iskola tornatermében tartják, ami nyáron még inkább szabad, mint tavasszal. Az esküvőiruha-kölcsönzés sem okoz fejtörést Anitának, mert a menyasszonyi ruháját varratja. Anita örömmel számolt be arról is, hogy a szolgáltatók – a lelkész, az anyakönyvvezető, a fotós, a fodrász, a kozmetikus, a virágkötő – is rugalmasan álltak az időpontváltozáshoz, nem csináltak gondot belőle. Sőt, valójában már várták a jelzését az új időpontról, hiszen nem ők az egyetlenek, akik ebben a cipőben járnak.

Arra a kérdésre, miszerint megfordult-e a fejükben, hogy lefújják a lakodalmat, egyértelműen nem volt a válasz. Anitáék már hosszú évek óta ismerik egymást, kapcsolatuk kipróbált és erős talapzaton áll. Egy ilyen váratlan helyzet nem befolyásolja a boldogságukat – vélekedtek.

Anita és János boldogságát nem befolyásolja a lakodalom elhalasztása
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!