Celebfigyelő

2023.09.18. 16:15

Komoly fájdalmairól mesélt Szabados Ági

Szabados Ági, kiskunhalasi születésű műsorvezető közösségi oldalán beszélt gerincsérvéről, amely megkeserítette mindennapjait, de arról is beszámolt, hogyan tudott ennek ellenére visszatérni a futáshoz.

Baon.hu

Forrás: Szabados Ági Instagram-oldala

– Ha valaki azt mondja akár csak 3 hónapja, hogy én újra futok, és még élvezem is, komolyan hülyének nézem – kezdte a műsorvezető. 

– Úgy 10 éve kezdődő gerincsérvvel diagnosztizáltak, és a doki azonnal letiltott a futásról, mondván ez a mozgás nem tesz jót a derekamnak, gerincemnek. Igaza volt, hiszen ha a busz után futottam is rettenetes fájdalmaim voltak. Volt, hogy járni is fájt. 23-24 évesen! Aludni sem mindig tudtam. 

Emlékszem, hogy orvosról orvosra jártam, keservesen kipróbáltam mindent, amit ajánlottak.. semmi sem segített. Fájdalomcsillapítóval keltem és feküdtem. 

Szabados Ági ezután arról beszélt, hogyan próbált túljutni ezen a nehéz időszakon, milyen praktikákat vetett be annak érdekében, hogy újra tudjon futni.

Szerencsés vagyok, mert elmúlt a fájdalom és nem kellett műteni. De épp ezért komolyan át kellett lépjem magamat, a félelmeimet, amikor újra a futásban gondolkodtam… Júliusban kezdtem el újra, mert szerettem volna a kondim javítani a Sztárbox okán. Azzal kezdtem, hogy vettem egy komoly futócipőt, szakember segítségét kértem. Aztán futó barátokat kerestem a kezdeti lépésekhez, motivációhoz. Igyekeztem megtanulni a helyes technikát, majd tudatosan megterveztem és felépítettem a futásaim. Csak akkor mentem ki, amikor felkészültem rá testileg és lelkileg, így már az első is jó élmény volt. Azóta is az – írta közösségi oldalán a műsorvezető.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!