Exatlon / Videóval

2022.02.01. 06:51

Magyarország nyerte a Nemzetek Viadalát

A válogatott tagságért küzdöttek hétfő este az Exatlon Hungary All Stars versenyzői, majd Mexikóval párbajoztak a magyar versenyzők

K. N.

Nemzetek Viadalával folytatódott az Exatlon. Fotó: TV2.hu

A selejtezőből öt-öt női és férfi versenyző juthatott tovább, akik Mexikó válogatottjával mérték össze erejüket.

A tavalyi nyertes, kecskeméti gimnazista Herczeg-Kis Bálint, Ungvári Miklóssal küzdött a válogatottságért. Az első körben Ungi meglepetést okozott mindenkinek, mivel gyorsabban teljesítette az akadálypályát, mint a Kihívók legeredményesebb férfi versenyzője, a kék játékos viszont pontosabb volt az akadálypályán, így ő szerezte meg az első pontot. Bálint a második körben sem hibázott, így ő jutott be a válogatottba, ezzel védettséget is szerzett magának.

A kecskeméti karatebajnok, Virág András Rozs Gergellyel küzdött a selejtezőben. Geri az első körben gyorsabban teljesítette az akadálypályát, mint Andris, majd az ügyességi feladnál is bravúrozott, így ő szerezte meg az első pontot. A második körben is lemaradt a pályán a piros játékos, de a dobásai pontosabbak voltak, amivel egyenlített a kecskeméti Bajnok. A döntő játszmában sem hibázott Andris, és bebiztosította helyét a válogatottban.

A Nemzetek viadalán tíz pontig ment a küzdelem.

2-2-es állásnál Herczeg-Kis Bálint ellenfele Uriel volt. Bálint nem csak a pályán volt gyorsabb, de erős dobásaival a kockákat is hamarabb ledöntötte helyéről.

4-2-es magyar előnynél Virág Andris Jairral versenyzett. Bár sokáig fej-fej mellett haladtak, végül gyorsabb volt az ellenfél, 4-3-ra zárkóztak.

4-6-os hátrányban Andris Uriellel versenyzett, ezúttal a magyar játékos szerzett pontot, 5-6-ra szépítve. De a folytatásban jelentősen ellépett az ellenfél. 

7-9-es hátrányban Bálinton volt a sor, hogy versenyben tartsa a válogatottat. Uriel ezúttal sem tudta felvenni a versenyt a harmadik széria győztesével, 8-9-re zárkózott Magyarország.

Végül hirtelen halál döntött a versenyről. Bálint és Kata versenyzett a győzelemért. Magyarország pedig 10-9-re legyőzte Mexikót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!