Exatlon

2022.01.20. 16:48

Virág András sorsáról ismét a párbaj dönt

Szerda este az első végjátékot rendezték a TV 2 Exatlon Hungary All Stars verseny harmadik hetében.

Baon.hu

Virág Andris ismét párbaj előtt. Fotó: TV2

A korábbi évek sikereinek köszönhetően idén negyedik alkalommal rendezik meg az Exatlon Hungary-t. Az All star versenyen a harmadik évadból jól ismert kecskeméti versenyzők is részt vesznek a showműsorban. A Bajnokok oldalán a világkupagyőztes, négyszeres magyar bajnok karatés, Virág András, míg a Kihívóknál a harmadik évad nyertese Herczeg-Kis Bálint is megméretteti magát a végső győzelemért.

A szerdai első végjáték rögtön Bálint és András összecsapásával kezdődött. Az akadálypályán fej-fej mellett haladt a két játékos, majd az ügyességi feladatnál jobban sült a keze Bálintnak, aki megszerezte az első pontot.

A szettmeccset Somhegyi Krisztián és Bálint vívta egymással, az ügyességi feladathoz minimális előnnyel érkezett Krisztián, hátrányát azonban Bálint behozta, ezúttal is gyorsabban juttatta a három labdát a kosárba, így 7/3-ra nyerték az első szettet a Kihívók.

A második szettben Bálint Kempf Zozóval versenyzett. Egyszerre teljesítették az akadálypályát és értek az ügyességi feladathoz, amely ezúttal is változott az első szetthez képest, ezúttal a bábukat kellett legurítani labdával. A tavalyi győztes pedig gyorsabban tudta ledönteni a bábukat, így a második szettet is győzelemmel nyitotta.

2/1-es bajnok vezetésél Majd Andris Mischinger Péter „Vestator” ellen bár Andris hamarabb ért az ügyességi feladathoz, ott Vestinek biztosabb volt a keze és az össze bábut ledöntve egyenlített 2/2.

5/4-es Bajnok vezetésnél ismét Andris és Bálint mérkőzött meg egymással Bálint kezdte a gurítást, de az első bábuk ledöntése után sokáig nem találta az irányt, így Andris előnyhöz jutott, ezt azonban nem tudta sokáig megtartani, mivel jobban hajrázott Bálint és Andris előtt ledöntötte az összes bábút ismét egállá téve az állást 5/5.

A második szettről végül hirtelen halál döntött, Bálint ezúttal Krisztiánnal teljesítette az akadálypályát, az ügyességi feladatnál azonban Ujvári Izabella volt az ellenfele, aki ellen alul maradt a „bowlingozásban” így 7/6-ra nyerték a bajnokok a második szettet és jöhetett a döntő játszma.

A döntő játszmát Andris kezdte Peti ellen. A játékosoknak ezúttal az ügyességi feladatnál három bóját kellett egy labdát rúgva ledönteniük. Andris erős belsős lövései ezúttal pontosabbak voltak, így a Bajnokok szerezték meg az fórt. 1/0.

A Bajnokok gyorsan 2/0-ás előnyre tettek szert, így a meccsben maradásért Bálintnak Zozót kellett legyőznie, aki addig egy összecsapást sem nyert meg a nap folyamán, míg Bálint száz százalékos statisztikával vághatott neki a pályának. A Kihívó ezúttal sem hibázott, 2/1-re kapaszkodtak a kékek.

A döntő játszmát is a hirtelen halál döntötte el. Herczeg-Kis Bálint és Huszti Kata ellenfele Somhegyi Krisztián és Busa Gabi volt. Először a lányok futottak, majd a fiúk is teljesítették a pályát. Bálint érkezett elsőként célba, Kata pedig bebiztosította a győzelmet a Kihívóknak 3/2.

A versenyek utána kiderült, hogy az első párbajozó a Bajnokok csapatából kerül ki. Közülük is a legrosszabb statisztikával rendelkező játékosnak biztosan párbajoznia kell. Ez a játékos végül a kecskeméti Virág András lett, akit meglepett, talán lelkileg meg is tört, hogy miután az első párbajról győztesen jött vissza ismét ő került veszélyzónába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!