Labdarúgó NB I

2023.11.12. 19:39

A Ferencváros sorozatban második vereségét szenvedte el a bajnokságban

A labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójának vasárnapi eredményei.

MW

A fehérvári Bohdan Ljednyev (b) és a ferencvárosi Aissa Bilal Laidouni (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC Ferencvárosi TC mérkõzésen a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2022. november 6-án

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Kikapott Debrecenben, így nem ugrott élre a Paks

Nem tudott a tabella élére ugrani a Paks, mivel 1-0-ra kikapott Debrecenben a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójának záró találkozóján.

A vendégeknek megszakadt a tíz tétmérkőzésen, illetve nyolc bajnoki összecsapáson át tartott veretlenségi sorozata.

A tíz tétmérkőzés óta veretlen Paks azzal a tudattal lépett pályára, hogy ha pont szerez, akkor a tabella élére ugrik az FTC veresége miatt. A DVSC ugyanakkor nem volt jó formában, a legutóbbi hét bajnokijából csak egyet nyert meg, és a rossz sorozatba beletartozott a szeptember 27-i 2-0-s paksi vereség is.

Meldin Dreskovic (lent), a debreceni és Skribek Alen, a paksi csapat játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában játszott Debreceni VSC - Paksi FC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2023. november 12-én
Fotó: Czeglédi Zsolt / Forrás: MTI

A találkozó előtt köszöntötték 50. születésnapja alkalmából a hajdúságiak legendás játékosát, Dombi Tibort.

Támadólag kezdtek a vendégek, mezőnyfölényt alakítottak ki, és a hazaiaknak olykor szerencséjük is volt, hogy nem esett gól. Ahogy magához tért a Debrecen, már akadtak helyzetei is. A 37. percben Bódi beívelését követően nem tudtak felszabadítani a paksi védők, először még Szappanos védte Bárány fejesét, ám Vajda a kipattanót közelről a hálóba vágta.

A második félidőt Szappanos bravúrjai vezették fel, előbb Loncar, majd Dreskovic fejesét ütötte ki bravúrral. Ahogy elmúlt a veszély, felpörgött a Paks, és ezt követően Megyeri pillanatai következtek. Egyszer fektében védett, majd a csereként beállt Hahn fejesénél a gólvonalról tisztázott vetődve.

A folytatásban is a két kapus sziporkázott. A 86. percben - már úgy tűnt - Szappanos verve van, ám ki tudta védeni Dzsudzsák komoly lövését. Kisvártatva Szabó buktatta Bévárdit, a megítélt büntetőből Dzsudzsák próbálkozott, de a vendégek hálóőre ezt is kiütötte. A labda a kapufára pattant, ebből a hazaiak csapatkapitánya ismételhetett, azonban Szappanoson megint nem tudott kifogni.

A hajrában még a paksi kapus is előre ment az egyenlítés reményében, de újabb gól nem született, így a DVSC otthont tartotta a három pontot.

OTP Bank Liga, 13. forduló:
Debreceni VSC-Paksi FC 1-0 (1-0)
Debrecen, 4144 néző, v.: Rúsz
gólszerző: Vajda (37.)
sárga lap: Ferenczi (29.), Kusnyír (40.), Loncar (53.), Lagator (56.), Megyeri (94.), illetve Lenzsér (43.)
   
Debrecen:
Megyeri - Kusnyír, Dreskovic, Lagator, Ferenczi - Loncar, Manrique (Romancsuk, 67.) - Vajda (Bévárdi, 67.), Dzsudzsák (Domingues, 91.), Bódi (Oliveira, 76.) - Bárány (Majdevac, 91.)

Paks:
Szappanos - Lenzsér, Kinyik, Szabó J. - Osváth (Beke, 85.), Papp K., Windecker, Mezei (Szabó B., 68.), Silye (Kovács K., 40.) - Horváth K. (Skribek, 68.), Pesti (Hahn, 68.)

A Ferencváros sorozatban második vereségét szenvedte el a bajnokságban

A Fehérvár meglepetésre 1-0-ra győzni tudott a címvédő és listavezető Ferencváros vendégeként vasárnap a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában.

A fehérváriak először nyertek a szezonban idegenben és sikerükkel a tabella negyedik helyére léptek fel, míg az FTC sorozatban második vereségét szenvedte el a bajnokságban.

A mérkőzés első félidejében a csütörtökön a Genkkel kiélezett Konferencia-liga meccset vívott Ferencváros játszott némi mezőnyfölényben, de igazán komoly helyzetig ritkán jutott el, így gól nélküli döntetlennel mentek szünetre a csapatok.

A második játékrész egy FTC-lesgóllal indult és hazai labdabirtoklási fölénnyel folytatódott, gólt azonban a félidő derekán a vendégek szereztek egy pontrúgás után a percekkel korábban becserélt Szabó Levente révén. A folytatásban gyakorlatilag felborult a pálya, ám a székesfehérváriak nagyon stabilan védekeztek, a kissé ötlettelen ferencvárosiak pedig kevés helyzetüket nem tudták gólra váltani.

OTP Bank Liga, 13. forduló:
Ferencvárosi TC-Fehérvár FC 0-1 (0-0)
Groupama Aréna, 11 007 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Szabó L. (68.)
sárga lap: Ben Romdhane (35.), Marquinhos (81.), Sigér (85.), illetve Flores (91.), Tóth (96.), Rúben Pinto (97.)

Ferencváros:
Dibusz - Wingo, Cisse, Abena (Owusu, 70.), Ramírez (Gojak, 86.) - Makreckis, Esiti (Sigér, a szünetben) - Traoré (Civic, 77.), Ben Romdhane (Lisztes, a szünetben), Marquinhos - Pesic

Fehérvár:
Tóth - Bese, Csongvai, Serafimov, Gergényi B., Schön - Christensen (Rúben Pinto, 79.), Flores, Katona (Kalmár, 55.) - Kastrati (Szabó L., 64.), Kodro (Karamoko, 80.)  

A Fehérvár története során először tudott győzni bajnoki mérkőzésen a Groupama Arénában.

Feczkó vereséggel mutatkozott be a Kisvárda kispadján

A Kecskemét hátrányból fordítva 2-1-re győzött a sereghajtó Kisvárda vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójának vasárnapi első mérkőzésén.

A szerdán kinevezett vezetőedző, Feczkó Tamás így vereséggel mutatkozott be a piros-fehérek kispadján, míg a lila-fehérek - öt kudarcot követően - először nyertek idegenben az idény során.

A mérkőzés elején a Kecskemét irányította a játékot, mégis a Kisvárda szerzett vezetést, amely első olyan támadásából eredményes volt, amikor eljutott az ellenfél kapujáig. A gól után is többet volt a labda a lila-fehér együttesnél, amely ugyanakkor teljesen veszélytelen volt a kapura. A kisvárdai kapusnak először a 41. percben kellett védenie, amikor egy  szöglet után Zsótér próbálkozott éles szögből. A szünet előtt váratlanul büntetőhöz jutott az előző kiírás ezüstérmese, amely így egyenlíteni tudott.

A második félidőt jobban kezdte a hazai csapat,és  sokszor próbálkozott lövéssel. A vendégek elképzelés és lendület nélküli támadásai semmiféle veszélyt nem jelentettek a kisvárdai kapura, a játékrész derekán mégis a Kecskemét rúgott újabb gólt egy szögletet követően. Hátrányban nem tudott újítani a sereghajtó, egyetlen helyzete volt ahhoz, hogy pontot mentsen, de Cipetic kísérletét Varga védte, így a Kisvárda sorozatban harmadszor hagyta el vesztesen a pályát.

OTP Bank Liga, 13. forduló:
Kisvárda Master Good-Kecskeméti TE 1-2 (1-1)
Kisvárda, v.: Berke
gólszerzők: Ilievski (8.), illetve Horváth K. (45+3., 11-esből), Vágó (67.)
sárga lap: Nikolov (45+4.), illetve Leoni (23.), Horváth K. (45+4.), Vágó (77.), Májer (88.), Szűcs K. (91.)

Kisvárda Master Good:
Kovács M. - Stefan (Camaj, 68.), Jovicic, Széles, Alic (Körmendi, 89.) - Melnyik, Ötvös - Cipetic, Balogh N. (Makowski, 68.), Nikolov (Lucas, 81.) - Ilievski (Vida, 81.)

Kecskeméti TE:
Varga B. - Szabó A. (Májer, a szünetben), Belényesi, Szalai G. - Szűcs K., Vágó, Szuhodovszki (Szendrei, 79.), Zsótér (Meszhi, 54.), Leoni - Horváth K., Tóth B. (Pálinkás, 63.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában