NBI

2022.04.29. 22:17

Az FTC a 93. percben nyerte meg a kupadöntő "felvezetőjét"

A címvédését már múlt héten bebiztosító Ferencváros egy 93. percben szerzett góllal 2-1-re nyert Pakson a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

A fővárosiak legutóbb éppen a Pakstól kaptak ki a bajnokságban, amikor Bognár György együttese februárban 3-0-ra nyert a Groupama Arénában. A szakember ugyanakkor most nem számíthatott a góllövőlistát 29 találattal vezető Ádám Martinra, aki sárga lapjai miatt hagyta ki az összecsapást. 

A paksiak díszsorfallal köszöntötték a sorozatban negyedik, összességében 33. bajnoki címét bebiztosító Ferencvárost, amely dominált az első félidőben, ugyanakkor egy szöglet után már a hetedik percben hátrányba került.

A fővárosi együttes hátrányban még inkább gólra törően futballozott, egyenlítéséhez Rácz nagy hibája is kellett. Nem sokkal a szünet előtt úgy tűnt, fordítanak a vendégek, de a játékvezető a videobíró segítségével úgy döntött, szabálytalanság miatt nem adja meg a találatot.

A fordulást követően kissé leült a mérkőzés, nem alakultak ki komolyabb helyzetek a kapuk előtt. A Ferencvárosban 276 nap után újra pályára lépett a 14-szeres válogatott Sigér Dávid, aki tavaly júliusban szenvedett térdszalagszakadást. Az utolsó néhány percre megélénkült a játék, mindkét oldalon adódtak lehetőségek. A játékvezető két perc ráadást jelzett a végén, ezt mindössze hat másodperccel lépte túl, amikor Auzqui fejes góljával megszerezte a három pontot a Ferencváros.

A Ferencváros immár 15 tétmérkőzés óta veretlen, a két csapat tizenkét nap múlva a MOL Magyar Kupa döntőjében is találkozik egymással a Puskás Arénában.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában