budapesti balhé

2019.01.15. 14:55

Csúszik a vizsgálat a Chelsea-drukkerek viselkedésének ügyében

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) február 28-ra ígér döntést a Chelsea szurkolóinak budapesti viselkedésével kapcsolatban.

A vendégdrukkerek a Vidi FC elleni, decemberben játszott Európa-liga csoportmérkőzésen antiszemita rigmusokat skandáltak. Az UEFA az összecsapás után a helyszíni ellenőrök beszámolóit alapul véve indított vizsgálatot. Eredményt január közepére vártak, de miután – a kontinentális szövetség közlése szerint – a jelentések nem tartalmaztak elegendő bizonyítékot, most egy fegyelmi biztost jelöltek ki arra a feladatra, hogy kivizsgálja a történteket.

A brit sajtó szerint a Groupama Arénában 2-2-es döntetlennel zárult El-összecsapás alatt a Chelsea szimpatizánsai a városi rivális Tottenham Hotspur szurkolóira tettek rasszista megjegyzéseket. A Chelsea már a találkozó másnapján elítélte drukkereinek magatartását, és a lehető leghatározottabb fellépést ígért a vétkesekkel szemben.

A Chelsea az Európa-liga egyenes kieséses szakaszában február 14-én a svéd Malmö vendége lesz, a visszavágóra pedig egy héttel később Londonban kerül sor.

Ezek is érdekelhetik