Április 17.

2024.04.06. 09:00

Bartók-konferenciát rendez ének-zene tanároknak az Operaház

Bartók Béla művészetéről és befogadásának nehézségeiről hirdette meg idei O/A minikonferenciáját ének-zene szakos pedagógusok számára a Magyar Állami Operaház.

MW

Illusztráció: A Magyar Állami Operaház negyedik alkalommal rendez egynapos O/A minikonferenciát pedagógusok számára. Hajzer Nikolett gyermekkari karigazgató

Forrás: Magyar Állami Operaház

Fotó: Nagy Attila

Az Eiffel Műhelyházban április 17-én megvalósuló előadássorozaton a részvétel ingyenes, regisztrálni április 10-én éjfélig lehet – közölte a dalszínház az MTI-vel.

A konferencia délelőtti programjában Vajda Gergely karmester az Opera februárban bemutatott Bartók TáncTriptichon című előadása kapcsán beszél a szerző színpadi művei előadásának szépségeiről és kihívásairól, majd Kokas Katalin brácsaművész osztja meg tapasztalatait hasonló témában.

Az ebédszünetet követően Semjénné Menus Gabriella ének-zene szakos tanár és karnagy Bartók középiskolai oktatásáról ad elő. Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezetője a komolyzenei koncertszervezés és a zenei ismeretterjesztés összefüggéseiben mutatja be a közönség körében gyűjtött tapasztalatokat.

Zsoldos Dávid kulturális menedzser, a Magyar Állami Operaház tanácsadója Bartók nemzetközi megítéléséről tart előadást, Hoppál Péter karnagy, a török–magyar kulturális évad kormánybiztosa a Bartók műveinek népszerűsítésével kapcsolatos lehetőségekről és kihívásokról számol be.

A konferenciát Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatójának az operaházi Bartók-ősbemutatókról szóló bevezetője nyitja meg.

A Magyar Állami Operaház 2019, 2022 és 2023 után immár negyedik alkalommal rendez egynapos O/A minikonferenciát pedagógusok számára az iskolai ének-zene oktatáshoz kapcsolódóan. Az eseményre az érdeklődök ezen a linken regisztrálhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában