Liget Budapest

2023.09.30. 22:07

A Magyar Zene Háza projektvezetője lett a Világ Legjobb Projektmenedzsere

A „Világ Legjobb Projektmenedzsere” díjat nyerte el Pém Attila, a Liget Budapest Projekt részeként, a Városliget Zrt. irányítása alatt megvalósult Magyar Zene Háza projektvezetőjeként végzett világszínvonalú munkájáért szeptember 22-én, Sevillában. Az International Project Management Association (IPMA) által alapított díj a legrangosabb egyéni nemzetközi elismerés, amit egy projektvezető elnyerhet, a szervezet hat kontinens hetven tagszervezete által jelölt elit mezőnyből választja ki a legjobbakat minden évben. A ház 2022 januári nyitása óta elképesztő népszerűségnek örvend, látogatottsága már átlépte az egymillió főt, és a legfontosabb nemzetközi építészeti, turisztikai és kulturális elismerésekkel jutalmazták már, rövid idő alatt Európa egyik legtöbbet díjazott épületévé vált.

MW

Pém Attila

Forrás: Liget Budapest projekt

„A Magyar Zene Háza megvalósítása során a projektmenedzsment, az ingatlanfejlesztés, az építőipar, a tartalomfejlesztés, az üzemeltetés és a kommunikáció terén számos újítást kellett alkalmazni. Össze kellett hangolni a nemzetközi tervező csapat és a hazai alvállalkozók munkáját, a két fél kulturális és szakmai szokásait, mindezt a COVID és a lezárások közepén.” – mondta el a díj kapcsán Pém Attila, majd hozzátette: 

„ A projektmenedzsment részéről mindezek a legmagasabb szintű felkészültséget és koncentrációt igényelték, hiszen a ház rendkívül összetett, egyes elemeiben hazánkban itt először megvalósított műszaki megoldásokat vonultat fel. Az intézmény sikerei és közönség visszajelzései alapján büszkén mondhatom, hogy a Városliget Zrt. csapatának, illetve a közreműködő partnerek professzionalitása, szakmai felkészültsége és innovatív gondolkodása meghozta gyümölcsét.” 

A projektmenedzser feladata volt, hogy amit Sou Fujimoto és magyar tervezőiroda partnere Magyar Zene Házaként megálmodott majd részleteiben, tervek formájában is kidolgozott, az a gyakorlatban is megvalósítható legyen és lehető legjobb minőségben, kompromisszummentesen meg is valósuljon, határidőre, a rendelkezésre álló költségvetésen belül. A projektet tehát teljeskörűen koordinálta, tervezőasztaltól az első látogató megérkezéséig, gyakorlatilag 0/24-ben együtt létezett és lélegzett a Magyar Zene Házával.

Mindezek keretében rendkívül sokrétű és összetett feladatokat látott el, többek között felelőssége volt beruházási és költségvetési terv készítése, beruházási ütemterv készítése, projekthatáridők nyomon követése. Kivitelezői munka irányítása, követése, a beruházói érdekek, döntések képviselete, engedélyezési folyamatok irányítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában