periodika

2019.08.02. 19:58

Kultúratudományi Szemle néven új tudományos folyóiratot indít a PTE KPVK

A negyedévente megjelenő periodika első számának szerzői között többek között olyan ismert professzorokat találunk, mint Szécsi Gábor, Boros János és Szabó Tibor.

Kultúratudományi Szemle néven új tudományos folyóiratot indít a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara.

A folyóirat kultúratudományi, pedagógiai, filozófiai, művelődés- és eszmetörténeti témájú cikkek, tanulmányok, vitaanyagok és könyvismertetések megjelentetésével kínál szakmai fórumot az egyetemes és magyar kultúra történetével, helyzetével, jövőjével, a napjainkat jellemző kulturális értékváltásokkal és a kortárs pedagógiai irányzatokkal foglalkozó kutatók számára.

A szerkesztők reményei szerint a folyóirat egyúttal egy új, nyitott szellemiségű, szakmai műhely alapjává is válik az elkövetkező időszakban teret adva a kultúrával kapcsolatos különböző irányú megközelítéseknek.

A negyedévente megjelenő periodika első számának szerzői között többek között olyan ismert professzorokat találunk, mint Szécsi Gábor, Boros János és Szabó Tibor.

Tanulmányaik a média közösség- és kultúrafogalmunkra gyakorolt hatásával, a posztmodern kultúrában megjelenő új egyetemi modellekkel és a két világháború közötti magyar kulturális kapcsolatokkal foglalkoznak. A folyóirat „Műhely” rovata a PTE KPVK-n működő „Tipikus és atipikus gyermeknyelv-fejlődési kutatócsoport” munkájából kínál ízelítőt Györkő Enikő, Boronkai Dóra és Király Gabriella egy-egy írása révén.

Az új tudományos folyóirat online formában is olvasható ide kattintva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában