Krimi

2023.09.18. 21:51

Ezzel az egyszerű trükkel percek alatt lopott el autókat a magyar páros

Főleg BMW-kre szakosodott a páros, nemrég lebuktak...

Forrás: BRFK

A BRFK nyomozói szeptember 11-én Csepelen fogtak el egy férfit és a vele lévő nőt, akik két nappal korábban Németországból elloptak egy autót, hogy azt Magyarországon alkatrészként értékesítsék. A BMW X2-es eredeti rendszámát magyar hatósági jelzésre cserélték, még regisztrációs matricát is ragasztottak a szélvédőre - írja az Origo.

A férfihez köthető címeken a budapesti nyomozók Németországból lopott további járműveket találtak: egy BMW X6-ost, egy BMW X5-öst, egy Ford Mondeót és egy utánfutót. A járműveket vagy más rendszámmal látták el, vagy az alkatrészeket építették be más kocsikba. A rendőrök lefoglaltak még indítókulcsokat, magyar és német forgalmi engedélyeket, törzskönyveket.

 

A módszer nagyon egyszerű volt: vásárlási szándékot színleltek, majd amikor elvitték kipróbálni az autót, az indítókulcsot lemásolták vagy ellopták és később visszamentek a kocsiért és percek alatt elvitték. Magánszemélyektől és kereskedésekbőél is vittek így el autókat.

 

A külföldön elkövetett autólopások miatt a német hatóság jár el. A BRFK a párost jelentős értékre elkövetett pénzmosás megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki. A rendszámok átszerelése miatt a férfit egyedi azonosító jellel való visszaéléssel is gyanúsítják, valamint azért is büntetőeljárás indult ellene, mert úgy vezette a lopott kocsit, hogy korábban bevonták a jogosítványát. A férfit őrizetbe vették, a nő szabadlábon védekezhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában