Krimi

2023.09.06. 05:50

Dakota, a bátor rendőrkutya kapta el a brutális pomázi erőszakoskodót

Azt hitte a férfi, hogy megússza, de hamarosan csattant a bilincs a kezén.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Szolgálati kutyája, Dakota segítségével fogta meg mindössze 8 perc alatt Poór István törzszászlós azt a 28 éves férfit, aki a gyanú szerint erőszakoskodott egy nővel, majd megpróbált elmenekülni. Dakota a helyszíntől nagyjából 2 kilométerre állította meg a férfit.

 

Nem akarom, hagyj békén, nem akarom!

– hallották néhányan egy nő kiáltásait augusztus 27-én este Pomázon. 

Forrás: Police.hu

Egy kutyasétáltató pár elindult a hangok irányába, és egy erdős-bokros részen egy földön fekvő, hiányos öltözetű nőt és a fölé tornyosuló félmeztelen férfit láttak meg. Mielőtt a támadó elmenekülhetett volna, egyikük lefotózta, a párja pedig hívta a rendőrséget.

Poór törzszászlós két kollégájával és aznapi társával, Dakotával indult a helyszínre. Amíg a rendőrök gondjaikba vették az áldozatot és információkat gyűjtöttek a bejelentőktől, Dakota a gazdájával eredt a menekülő után. Szinte házról házra jártak, a telefonos képet mutogatva rótták a kilométereket. A Határ útnál aztán egy padnál észrevették a férfit, aki nem reagált a rendőri felszólításra. Amikor elindult feléjük, Dakota közbelépett, pillanatokkal később pedig B. Richárd már a földön hasalt megbilincselve.

Forrás: Police.hu

A férfi a kihallgatáson tagadta, hogy „enyém leszel!” felkiáltással a bokorba lökte 46 éves áldozatát, lehúzta a ruháját, és megerőszakolta. Bár mint elmondta, az elfogyasztott ital mennyisége miatt „estek ki dolgok”.

B. Richárddal szemben a további eljárást szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt a Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le – írja a police.hu közleménye alapján a Ripost.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában