kinevezés

2021.04.15. 14:30

Új elnök áll a Nyomda- és Papíripari Szövetség élén

Orgován Katalint, a Pátria Nyomda vezérigazgatóját választották meg a Nyomda- és Papíripari Szövetség új elnökének a testület áprilisi közgyűlésén – közölte a szövetség csütörtökön.

Budapest, 2012. március 27. Orgován Katalin, a Mûszaki Könyvkiadó igazgatója részt vesz az Országgyûlés oktatási, tudományos és kutatási bizottságának ülésén a Képviselõi Irodaházban, amelynek témája a tankönyvellátás várható változásai. MTI Fotó: Földi Imre

Forrás: MTI

Fotó: Földi Imre

Horváth Csaba, a szövetség korábbi vezetője a felügyelőbizottság elnökeként folytatja az ágazati érdekképviseleti munkát.

Orgován Katalin elmondta, hogy a nyomdászat – mint gazdasági szegmens és mint hivatás – presztízsének helyreállítását tartja elsődleges feladatának.

A csaknem 500 milliárd forint összbevételű ágazat növekedése lassú, és több problémával terhelt. Ezek egyike évek óta a krónikus szakemberhiány, ugyanis bár hozzávetőleg 10 ezer embert foglalkoztat a szegmens, így is akár több ezer munkavállalót tudnának azonnal felszívni. A szövetség elnöke ezért kihívásként említette a szakképzés, utánpótlásnevelés megoldását.

Orgován Katalin arra is rámutatott, hogy a nyomdaiparban is éppolyan gyors a technológiai fejlődés, mint más termelő ágazatokban. A szektor munkafolyamatainak már egyre nagyobb része a digitalizációhoz kötött, ezért a magyarországi nyomdák gépparkja a legmodernebb technológiára épül. A szövetség új elnöke szerint a nyomdaipari munkához szükséges képességek rohamosan távolodnak a fizikai munkavégzéstől, és válnak informatikai jellegű feladattá.

Borítókép: Orgován Katalin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában