Katar 2022

2022.12.06. 12:28

Távozik az egykori klasszis a német válogatott éléről

Oliver Bierhoff igazgató néhány nappal a németek világbajnoki búcsúja után közös megegyezéssel szerződést bontott a Német Labdarúgó-szövetséggel (DFB). A Német Labdarúgó-szövetség a honlapján tudatta, hogy a korábbi válogatott klasszis lemondott a tisztségéről.

baon.hu

Oliver Bierhof lemondott posztjáról

Fotó: FRANK HOERMANN / SVEN SIMON / SVEN SIMON / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

„Oliver Bierhoff remek szolgálatokat tett a Német Labdarúgó-szövetségnek, még hogyha a legutóbbi tornákon nem is sikerült elérni az eredeti célokat, de fantasztikus dolgokat éltünk át vele, elsősorban a brazíliai világbajnokságon elért sikerre gondolok. Zűrzavaros időkben is követte a céljait és az elképzeléseit, ezzel maradandó nyomot hagy a szövetségben” – nyilatkozta az ügyvezető távozásáról Bernd Neuendorf, a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) elnöke – írja a Magyar Nemzet.

A  játékosként 70-szeres válogatott és Európa-bajnok Bierhoff 2004-ben lett a szövetség alkalmazottja a válogatott menedzsereként, 2018-tól a válogatott és az akadémia igazgatójaként, 2022-től pedig ezek ügyvezető igazgatójaként dolgozott. Ez idő alatt vb-győztes, Konföderációs-kupa-győztes, vb-döntős és Eb-döntős is volt a Nationalelf, a legutóbbi két világbajnokságon – Oroszországban, majd most Katarban – azonban a válogatott kiesett a csoportkörben, ami a bukásához vezetett. Az utódját még nem jelölték ki.

Oliver Bierhoff távozása könnyen lehet, hogy csak az első lépés. A szövetségi kapitányt, Hansi Flicket ugyan csak módjával bírálják, ám a válogatottból több rutinos játékos végleg kikerülhet. Thomas Müller már célzott arra, hogy lemondja a válogatottságot, Manuel Neuert, a válogatott és a Bayern München kapusát pedig alaposan kikezdték a szivárványos propagandában vállalt erőltetett szerepe miatt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!