Ecuador mellett szólhat a rutin a nyitányon

Vasárnap 17 órakor rendezik a 2022-es katari világbajnokság nyitómeccsét, melyen a házigazda Ecuadorral csap össze.

Nyitray András

Katar és Doha várja a világbajnokság kezdetét

Forrás: AFP/GIUSEPPE CACACE

A házigazda Katar a világbajnokság legismeretlenebb csapatai közé tartozik, ugyanis a mezőny egyetlen újonca, ráadásul a keret valamennyi tagja otthon játszik. Ez viszont jó lehetőség is egyben a házigazdának, hiszen amíg a topligákban egy héttel a kezdés előtt is fordulót rendeztek, addig a katari bajnokságban szeptember 14. volt a vb előtti utolsó játéknap, azaz a keret két hónapon át együtt készülhetett. Katar Ázsiában már bizonyított a 2019-es kontinensbajnoki címmel, a nemzetközi rutin viszont hiányozhat.

Ecuador volt az utolsó ország, mely kivívta a részvételt, ami egy óvás miatt húzódott sokáig. Chile ugyanis Byron Castillo szerepeltetése miatt óvott, s a sorozatos kedvezőtlen ítéletek dacára egészen a nemzetközi Sportdöntőbíróságig (CAS) vitte az ügyet, amely hivatalosan végül Ecuadornak adott igazat. Ecuador mellett szólhat a rutin a nyitányon, hiszen keretükben európai topligákban futballozó játékosok is szép számmal szerepelnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!