Miénk itt a tér

2024.05.18. 20:26

Homokszobrászatról szól az idei szabadtéri kiállítás Félegyházán – galériával

Monostori Ferenc különleges homokszobrait ismerhetik meg az érdeklődők a Miénk itt a tér szabadtéri kiállítás keretében Kiskunfélegyházán.

Vajda Piroska

Ezúttal a hazai homokszobrászat nagy mestere mutatkozik be a Petőfi téren, ahol nem csak az eddig megvalósított alkotásairól készült installációkat láthatja a közönség, hanem az alkotás folyamatába is bepillantást nyerhetnek. A művész ugyanis a város főterén készíti el legújabb alkotását.

Monostori Ferenc, homokszobor, kiállítás
Monostori Ferenc különleges homokszobrait ismerhetik meg az érdeklődők a Miénk itt a tér szabadtéri kiállítás keretében Kiskunfélegyházán
Fotó: Vajda Piroska

Monumentális méretű, háromméteres szobrát a Móra Emlékévhez kapcsolódva Móra Ferencről mintázza. Az egy héten át készülő szobor átadása május 25-én, szombaton 10 órakor lesz a Mórák Találkozója keretében – hangzott el a Miénk itt a tér szabadtéri kiállítás péntek esti megnyitóján. Keresztes Tünde, az önkormányzat kulturális referense elmondta, az idei kiállítás is Lantos Szabolcs ötlete alapján valósult meg. Olyan esemény ez, ahol a rendezők fantáziája nyomán a művészi alkotások, a különleges műtárgyak, fotók, szobrok, festmények, ritkán látható körülmények közt szemlélhetők meg.

A kiállítást Csányi József, polgármester nyitotta meg. Köszöntőjében hangsúlyozta Kiskunfélegyháza idén ünnepli várossá nyilvánításának 250 éves évfordulóját. A jeles jubileum alkalmából pedig olyan rendezvényekkel szeretnék megörvendeztetni a félegyháziakat, amelyek egy kicsit rendhagyóak és még emlékezetesebbé teszik ezt az évfordulót. Ugyanakkor abban is bízik, hogy a most készülő szobor még közelebb hozza az emberekhez Móra Ferencet. 

A homokszobrászat apropóján egy alkalmi homokozót is kialakítottak a főtéren a gyerekek számára. A szervezők azt remélik, hogy a jövő művészei most talán kedvet kapnak a homokszobrászathoz. 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában