Brazília és Portugália is továbbjutna - frissítve

Hétfőn az utolsó meccseket rendezik a második csoportkörből, mely során Brazília és Portugália is kiharcolhatja akár a továbbjutást.

Nyitray András

A portugál Cristiano Ronaldo 11-est készül rúgni a katari labdarúgó-világbajnokság H csoportjának elsõ fordulójában játszott Portugália-Ghána mérkõzésen a dohai 974 Stadionban 2022. november 24-én.

Fotó: MTI/EPA/Rolex Dela Pena

11 órakor Kamerun és Szerbia csap össze a G csoportban, mindkét együttes egy vereség után javítana. Kamerunnak ugyan volt egy bíztató első félideje Svájc ellen, de végül pont nélkül maradt, míg a szervek saját bőrükön is megtapasztalták, hogy miért Brazíliát tartják a torna egyik esélyesének. Aki itt kikap, az rendkívül nehéz helyzetbe kerül, szinte csomagolhat is. 

14 órakor Dél-Korea és Ghána következik, utóbbi együttes kifejezetten közel járt ahhoz, hogy pontot szerezzen a nyitányon a portugálok ellen, de a rutin végül Ronaldóék mellett döntött. Dél-Korea egy elég eseménytelen 0-0-t játszott Uruguay ellen, most viszont kellene a győzelem ahhoz, hogy saját kezükben maradjon a sorsuk. 

17 órakor Brazília bebiztosíthatja a továbbjutását Svájc ellen, ugyanis egy győzelemmel ez gyakorlatilag biztossá is válhatna. Neymar biztosan hiányozni fog bokasérülés nélkül, de Tite kerete tele van klasszis támadókkal, gyakorlatilag bárkit betehet nyugodt szívvel a kezdőcsapatba.  

Este 20 órától a portugálok is a továbbjutást reményében léphetnek pályára Uruguay ellen, amennyiben nyernek a luzitánok, úgy ott is lesznek a legjobb 16 között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!