2019.12.26. 19:36
Így készíthetünk finom teát otthon!
Több fűszerrel kísérletezhetünk, hogy megalkossuk a tökéletes téli, karácsonyi italt.

Forrás: Shutterstock
Mindenki tudja, hogy mennyire jó télen bekuckózni egy bögre, forró teával a kanapén. De ha különböző fűszeres, vagy gyümölcsös teára vágyunk, akkor érdemes párosítani a termékeket, s meglepően kellemes nedüt kapunk. Ehhez nyújt segítséget a Diéta és fitnesz összeállítása.
„Alapteánkat – legyen szó például zöld vagy fekete teáról -, szárított virágokkal vagy termésekkel (bogyók, gyümölcsök, szirmok) tehetjük ízesebbé, változatosabbá.
Alapszabályként azt tartsuk szem előtt, hogy a teánk akkor lesz finom, ha az ízek harmóniájára törekszünk.
A hasonló színű termések és virágok – például a piros csipkebogyó és hibiszkusz – harmonikusan illeszkednek egymáshoz ízben is”- mondja Olekszik Dorottya tea sommelier, a Tea Akadémia szakértője.
A botban kapható szilvás jegesteát, például (felmelegítve) feldobhatjuk hibiszkusszal, csipkebogyóval, vagy galagonyával. Ha pedig karácsonyi ízbombára vágyunk, öntsünk a bögrénkbe az italból, melegítsük meg, majd ízesítsük ayurvédikus fűszerkeverékkel, melyet koriander, gyömbér, fahéj, kardamom, fekete bors, csillagánizs és szegfűszeg összekeverésével készíthetünk el.
Öt érdekesség a teáról a tea sommeliertől