belehúznak

2021.07.10. 07:07

Indiában 250 millió fát ültetnek el a klímaváltozás ellensúlyozására

Óriási facsemete-ültetési kampány kezdődött vasárnap India Uttar Prades államában: több mint egymillió önkéntes 250 millió fát ültet majd el a klímaválság hatásainak ellensúlyozására.

Fotós: The Times of India via AFP

A fákat 68 ezer faluban és 83 ezer erdős területen, folyópartokon, farmokon, iskolákban és kormányzati épületek környékén kijelölt helyeken ültetik el.

India kötelezettséget vállalt arra, hogy teljes földterületének egyharmadán erdőségeket és fákat nevel, de a növekvő népesség és az ipari projektek iránti kereslet miatt egyre nehezebb ezt a vállalást megtartania.

Lakhnauban elsősorban szent fügefákat (Ficus religiosa) ültettek, mivel ez a fajta arról ismert, hogy sok oxigént termel.

A 230 millió lakosú Uttar Prades államban 15 százalékkal akarják növelni az erdővel borított földterületek nagyságát a következő öt évben. A faültetési projekt négy évvel ezelőtt kezdődött az államban, és azóta több mint 3 százalékkal nőtt a fával borított földterület nagysága.

India szövetségi kormánya mind a 28 államot a faültetési akciók felgyorsítására ösztönzi az erdőterületek növelése érdekében, valamint a 2015-ös párizsi klímaegyezményben vállalt kötelezettségek részeként. A kormány több mint 6,2 milliárd dollárt (1838 milliárd forintot) különített el faültetésre. Az országban az erdős területek méretét 95 millió hektárra akarják növelni 2030-ra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában