Bravúr

2018.04.26. 15:43

Világ körüli útra indította játékhajóját két kisfiú

A játékot alaposan kiegyensúlyozták, hogy ne boruljon fel, és van rajta egy jeladó is, amellyel követni lehet, hol jár.

Egy skót testvérpár, a 9 éves Ollie és a 6 éves Harry Ferguson tavaly világkörüli útra indított egy Playmobil kalózhajót, amit elneveztek HMS Adventure-nek. A hajót a skóciai Peterhead városánál bocsátották vízre 2017 májusában – adta hírül a quartz.com.

A játékot alaposan kiegyensúlyozták, hogy ne boruljon fel, és van rajta egy jeladó is, amellyel követni lehet, hol jár. Ezenkívül a hajón csak egy üzenet van, amely arra kéri az embereket, ha megtalálják a játékot, vigyék vissza a nyílt tengerre.

A nyomkövető szerint a HMS Adventure jelenleg Venezuela partjaitól távolodik.

A Ferguson-gyerekeknek nem ez az egyetlen kalandos vállalkozásuk, az apjuk ugyanis írt nekik egy 500 elemből álló listát azokról a dolgokról, amelyeket együtt elvégezhet a család, amíg az idősebb gyerek 18 éves nem lesz.

A listán olyan dolgok szerepelnek, mint a traktorvezetés, Lego-ember küldése az űrbe kamerával, vagy éppen egy középkori csata újrajátszása.

https://www.facebook.com/tdajp/photos/a.1519173958387394.1073741832.1507924349512355/1810892162548904/?type=3&theater

Az apa szerint a lista arra jó, hogy problémamegoldásra és a modern technológia használatára nevelje a gyerekeit, és közben tanuljanak is. A játékhajós kaland például a tengeráramlatok ismeretére oktatja őket, és arra, hogyan működik egy nyomkövető.

A Lego-ember űrbe küldéséhez pedig ballonokat kellett tanulmányozniuk. Az apa azt mondja, manapság a fiatalok úgy élnek a felnőttek képzeletében, mintha egytől egyig lusták, internet- és telefonfüggők lennének. Bár a technológiai fejlődésnek valóban vannak árnyoldalai, ügyesen használva a tanulás szolgálatába állíthatóak.

Borítókép:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!