Korai öröm

2022.05.04. 12:30

Ingyen letölthető az annyira várt Nothing launcher

Már letölthető a legújabb Samsung vagy Google telefonra, vagy némi hackeléssel más mobilokra is. Kérdés, hogy érdemes-e?

Igazi élő legenda a mobilfanok számára Carl Pei, a  OnePlus társalapítója, aki pár éve – még a OnePlus OPPO általi bekebelezése előtt – kivált a cégből és megalapította a különös nevű Nothing (Semmi) céget. A névválasztással talán arra akart utalni, hogy a lehető legvegytisztább Androidot kínálja majd.

Első terméke, az Ear nevű fülhallgató általában jó fogadtatásra talált, de a cég nyilván egy új, „igazi” Android mobil, a Phone építését tűzte ki célul.

Nothing launcher

Ebből kaptunk most ízelítőt a Nothing launcherével, indítóprogramjával. Ez egyelőre hivataosan csak az alább felsorolt mobilokkal működik együtt – bár hackeléssel más készülékekre is felkényszeríthető:

Samsung Galaxy S22
Samsung Galaxy S22+
Samsung Galaxy S22 Ultra
Samsung Galaxy S21
Samsung Galaxy S21+
Samsung Galaxy S21 Ultra
Google Pixel 6
Google Pixel 6 Pro
Google Pixel 5a
Google Pixel 5

A OnePlus telefonok támogatása állítólag „hamarosan érkezik”.

A Nothing Launcher telepítése

Használatba vételéhez a szokásos lépéseket kell tenni:

  • Nyissuk meg a Google Play Áruházat, és keressünk rá a „nothing launcher” kifejezésre.
  • Válasszuk a Telepítés lehetőséget.
  • Utána nyissuk meg a Beállítások > Alkalmazások > Alapértelmezett alkalmazások > Kezdőlap alkalmazás opciót.
  • A váltáshoz koppintsunk a „Nothing Launcher”-re.

Visszalépve a kezdőképernyőre, azt láthatjuk, hogy a Nothing Launcher már fut is. Íme:

Carl Pei rajongói és a „pure android” hívei talán elégedettek lehetnek a látvánnyal, de másokat lehangolhat a megszokott Google vagy Samsung szoftveres élménynél radikálisan egyszerűbb megoldás.

A futurisztikusnak mondható dizájn egy új háttérképet és három widgetet tartalmaz, amelyek közül kétféle órát (analóg vagy digitális) és az időjárást kínálnak, mindezt a Nothing meglehetősen egyedi esztétikájában előadva.

További háttérképek és rendhagyó csengőhangok is rendelkezésre állnak, bár azokat külön kell letölteni egy Dropbox mappából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!