vita

2018.01.26. 16:30

Oprah Winfrey nagyon nem akar elnök lenni

Pedig nagyon sokan szeretnék, hogy induljon a posztért.

(FILES) In this file photo taken on January 7, 2018 actress and TV talk show host Oprah Winfrey poses with the Cecil B. DeMille Award during the 75th Golden Globe Awards in Beverly Hills, California. Chat show icon Oprah Winfrey has brushed off speculation she might run for US president in 2020, saying in an interview published January 25, 2018 she lacks "the DNA for it." When Winfrey delivered a rousing speech at the Golden Globe Awards earlier this month it rekindled longstanding speculation over the billionaire's political ambitions -- and a possible run for the Oval Office.Some Democrats -- still reeling from Hillary Clinton's shock loss to Donald Trump -- have embraced the idea of having their own celebrity candidate the next time around. / AFP PHOTO / Frederic J. BROWN

Oprah Winfrey az InStile magazinnak adott interjújában leszögezte: nem akar elnök lenni, és soha nem is volt szándékában indulni a posztért.

„Ez nem olyasmi, ami érdekelne engem. A közelmúltban találkoztam valakivel, aki felajánlotta, hogy segítene a kampányban. De ez nem nekem való”

- fogalmazott a csütörtökön publikált interjúban a népszerű médiamogul.

Az 63 éves Oprah Winfrey elnökségével kapcsolatos hírek azt követően kaptak szárnyra a közösségi médiában, hogy két hete a Golden Globe-díjak átadásán életműdíja átvételekor nagy hatású beszédet mondott.

Winfrey barátai, valamint élettársa, aki egyben üzleti partnere is, azonnal az ötlet mellé álltak, mondván: ha jelentős támogatottságot kapna, „abszolút meg tudná csinálni”.

Egy bizalmas barátnője, Gayle King a CBS reggeli műsorában arról beszélt, hogy Winfreyt felvillanyozta az ötlet.

A Golden Globe-gála után Cormac Flynn demokrata tanácsadót számos ismerőse kereste meg, hogy támogassa Winfrey jelölését, ő pedig létrehozta a Winfrey 2020-as indulását tervező nemzeti bizottságot.

A bizottság az InStile magazinban megjelent interjú ellenére is folytatja munkáját – jelentette ki Flynn, rámutatva, hogy már korábban is akadt olyan politikus, aki először visszautasította az indulást, aztán mégis beszállt a kampányba.

„A bizottság célja meggyőzni Oprah-t arról, hogy gondolja meg magát. Oprah Winfrey kivételes vezető és rendkívüli elnök lenne belőle”

- mondta Flynn, akinek független bizottsága, a Super PAC két, önkéntesekből álló stábbal és két tanácsadó céggel dolgozik, amelyek szintén felajánlásból segítenek.

Winfrey televíziós beszélgetős műsorai révén alapozta meg hatalmas népszerűségét az amerikaiak körében. Erre építette később médiabirodalmát, amelynek portfóliójában magazinok kiadása, filmes és televíziós produkciók, kábeltévé és műholdas rádióadás is szerepel. A rendkívül szegény családból származó Winfrey ma a világ egyik leggazdagabb asszonya, két alkalommal Oscar-díjra is jelölték.

Donald Trump elnök, aki maga is népszerű televíziós személyiség volt, Winfrey esetleges indulásával kapcsolatban megjegyezte, hogy ínyére lenne egy ilyen „celebritás kontra celebritás” kampány, de biztos benne, hogy „megverné Oprah-t”.

Borítókép: Frederic J. BROWN / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!