Atlétika

2023.08.17. 11:42

Németh Mátyás az egyéni csúcsra törekszik a Vb-n

Közeleg a budapesti világbajnokság, melyen Palkovits István mellett egy másik kecskeméti színekben versenyző atléta, Németh Mátyás is ott lesz.

Nyitray András

Németh Mátyás

Forrás: Beküldött fotó

A Kecskeméti Atlétika és Rugby Club távolugrója nyáron kifejezetten jó eredményeket ért el, így bizakodva készül, szeretné megjavítani egyéni csúcsát. 
A szekszárdi születésű, de kecskeméti színekben versenyző távolugró egyelőre nyugodt, persze a keddi versenynapig még sok minden történhet, jelenleg azonban egészséges várakozás van benne csak. 

– Az izgulás esetemben még nincs meg, inkább csak várom már, hogy elkezdődjön a világbajnokság. Kint lesz az egész családom, ami szintén új élmény lesz nekem is, de ez egy egészséges várakozás részemről inkább – tekintett előre Németh Mátyás. – A mezőny sokkal komolyabb lesz, mint  bárhol, ahol eddig versenyeztem volna, ez nem kérdés. Jó formában érzem magam, a célom az egyéni legjobb eredmény megdöntése lenne, ami 7.79 méter jelenleg. Meglátjuk, hogy ez mire lesz majd elég, azt viszont tudni kell, hogy sokan vannak már idén is nyolc méter felett – mondta vágyairól Németh Mátyás. 

A KARC fiatalja nem panaszkodhat erre az esztendőre, ugyanis nyáron is sikert sikerre halmozott. A Magyar Nagydíj sorozat budapesti állomásán 7.76 méterrel nyerni tudott, de van magyar bajnoki ezüstérme, illetve egy bronzérme az U23-as Európa-bajnokságról is. Legutóbb a kínai Universiadén járt, ahol az ominózus egyéni rekordot felállította a 7.79 méterrel. A fiatal távolugró hozzátette, ez az év sokkal jobban alakult számára, ahogy azt tervezte, így át kell majd gondolnia a folytatást. 

– Helyezésben nem gondolkodom, az egyéni eredményre fókuszálok. Azzal már elégedett lennék, ha abban elérném azt, amit szeretnék. Versenyeztem már az atlétikai stadionban, talán jó tapasztalatot adhat előzetesen a világbajnoki hangulathoz a kínai versenyem, ahol egy valamivel kisbb létesítményben igen nagy szurkolást mutattak be a hazai nézők. Nagyjából van egy képem tehát a hangulatról, de magyar szurkolók előtt biztosan nagyon különleges érzés lesz ugrani. Ez az év nem úgy alakult számomra, ahogy én azt vártam, hanem sokkal jobban. A vb után lesz még két versenyem, utána nekem is át kell gondolnom az edzőmmel a továbbiakat. Folytatni szeretném, meglátjuk hogyan – tette hozzá Németh Mátyás. 

A budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!