Elismerés

2024.04.18. 20:25

Kecskeméti találmány az innovációs versenyen

Elismerő díszoklevelet kapott a napokban a kecskeméti Innovation Concrete Laboratory Kft. pályázata, amellyel a Magyar Innovációs Szövetség által kiírt Magyar Innovációs Nagydíjra neveztek.

Barta Zsolt

Az elismerést Parlamentben rendezett ünnepségen vette át a cég részéről Türei Árpád és Csordás László ügyvezetők. Mint arról korábban beszámoltunk, a vállalkozás munkatársai, közel hét év alatt állítottak elő egy olyan, építőipari anyagot, könnyűbetont, amely jól használható ingatlanok építésénél. Ez az innovatív építőipari anyag szakmai bemutatása már tavaly megtörtént a Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökség Közhasznú Egyesület 2023-ban kiírt pályázatán. Akkor az „Adalék-kompozíció magas polisztirolgyöngy tartalmú könnyűbeton előállításához, eljárás a kompozíció előállítására és annak alkalmazására” című pályázatáért első helyezésben részesült a társaság.

elismerés, oklevél innováció
A felvételen Csordás László és Türei Árpád, az Innovation Concrete Laboratory Kft. ügyvezetői
Fotó: Beküldött fotó

A kecskeméti cég ezzel – a különleges könnyűbeton-projekttel – nevezett a Magyar Innovációs Nagydíjra is, amelyre több mint ötven pályamű érkezett. Ezen kiemelten sikeres innovációnak ismerte el a zsűri a terméket. Az oklevelet Csák János miniszter, a bírálóbizottság elnöke, és dr. Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség szervezőbizottságának az elnöke jegyzi.

Türei Árpád ügyvezető lapunknak elmondta, hogy tavaly ősz óta több potenciális befektető jelezte együttműködési szándékát. Közöttük vannak cégek, magánszemélyek, pénzügyi alapkezelő és egy nemzetközi körökben is jól ismert szervezet, de természetesen csak magyar alapokon álló. Több külföldi érdeklődő is felvette a kecskeméti társasággal a kapcsolatot, többek között Marokkóból, a Közel-Keletről és Szlovákiából licencszerződés, illetve kizárólagossági forgalmazás kapcsán, amennyiben beindul a gyártás. Az üzletember megjegyezte, hogy a tárgyalások tükrében nagy eséllyel még az idén megkezdődhet a gyártás, és egy hazai befektetővel karöltve léphetnek ki előbb a hazai, a jövőben a nemzetközi piacra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában