Hirdetés

2024.04.29. 23:55

Történelemből jeleskedtek a diákok Lakiteleken

PR cikk

A képen a dobogós csapatok és felkészítőik

Nagy sikerrel rendezték meg idén is az általános és középiskolások történelem versenyét a Hungarikum Ligetben. A megmérettetés középpontjában ezúttal a első magyar Szent család: Szent István, Boldog Gizella és Szent Imre herceg élete és kora állt. A témaválasztás nem volt véletlen, hiszen a közelmúltban avatták fel Lakitelek egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontjában a Szent családról készült szoborkompozíciót – tájékoztatta lapunkat Olajos István, a verseny főszervezője, a Lakitelek Eötvös Loránd Általános Iskola igazgatja. 

Elmondta, több mint harminc éve szervezik meg a történelem versenyt, amely az 1990-es évek elején a Lakiteleki Népfőiskola és a helyi általános iskola közös szervezésében indult, majd 2003-ban bekapcsolódott a Keresztény Élet című hetilap szerkesztősége is, ezáltal szélesedett ki a verseny Kárpát-medencei méretűvé.  

Idén 88 csapat nevezett a versenyre, 55 általános iskolás és 33 középiskolás csapat játszott. Elsőként a Keresztény Életben közölt három írásbeli fordulót kellett sikeresen teljesíteni. A legjobb 20 csapat kapott meghívást az elődöntőbe, közülük pedig 12 csapat jutott be a döntőbe, melynek ezúttal is a Hungarikum Liget Kölcsey Háza adott otthont.

Olajos István hangsúlyozta, évről-évre azt tapasztalják, hogy a fiatalok nagy lelkesedéssel, felkészülten és magabiztosan érkeznek a versenyre. Jól érzékelhető a háttérben dolgozó felkészítő pedagógusok munkája is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában