Szórakozás

2024.05.01. 16:30

Tavaszi Hérics családi napot rendeztek Madarason – galériával, videóval

Jó hangulatú, több száz fős rendezvénynek adott otthont Madaras május elsején. Főzőversennyel egybekötött majális várta az érdeklődőket a Madarasi Sportpálya mellett.

Márton Anna

Kulturális programokkal, zenés műsorral készültek a szervezők.

Tavaszi Hérics családi nap, bogrács, főzés
Finom ételek készültek a főzőversenyen
Fotó: Márton Anna

Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője elmondta, hogy a kistelepüléseken az a legfontosabb, hogy közösségeket építsenek. Ezt támogatja a kormány is különböző fejlesztési programokkal.

– Ahol az önkormányzat is fontosnak tartja, ott a lakosok ki is jönnek a rendezvényekre. Tehát fontos, hogy kicsik, nagyok, ismerősök, barátok ki tudjanak jönni, hogy egy kicsit közösen szórakozzanak, megkóstolják és elfogyasszák, amit főztek. Örülök, hogy Madarason is van ilyen rendezvény – mondta.

Balla Csaba polgármester hangsúlyozta: több mint húsz csapat nevezett a főzőversenyre, többségében madarasiak, de jöttek a környező településekről: Vaskútról, Tompáról, Katymárról és Soltról is csapatok.

– Pörköltalapú ételt főztek: birkát, kakast, pacalt, marhapörköltet és krumplipaprikást készítettek a bográcsokban. Reviczky Gábor Jászai Mari- és Kossuth-díjas színművész barátom van a zsűriben, valamint a helyi éttermek és a közétkeztetés vezetői alkotják a zsűricsapatot. A csapatlétszám általában húsz fő körül mozog, de volt olyan is, ahol harmincan is segédkeztek a főzésben – részletezte a polgármester. A Hérics nap első fellépője a Búzavirág Nyugdíjasklub Egyesület volt. Műsorukban többnyire régen hallott népdalok szólaltak meg citerazene kíséretében.

A délelőtt folyamán fellépett a Zora Horvát Tánccsoport Bácsalmásról. A tánccsoport a bunyevác és horvát néphagyományok, kulturális értékek megőrzését tűzte ki célul. Az eseményen szlavóniai táncokat mutattak be. Művészeti vezetőjük Gacsal Dominika. A Madarasi Harmonikások, akik jól ismert fellépői a helyi rendezvényeknek, sokszínű kínálattal szórakoztatták az érdeklődőket. Vezényelt Miroljub Mica Jankovic. A Madarasi Fúvószenekar is szórakoztatta a közönséget, ők is állandó fellépői az ünnepségeknek. Vezényelt: Szent Alfonz Gergely.

Az eredményhirdetést követően Kis István zenélt. A sztárvendég Nótár Mary volt. Fellépett továbbá a Bajai Fiatalok Színháza is.

 

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában