Összefoglaló

2024.04.28. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. április 28.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

A részben már felújított ingatlan magas presztízs értékkel rendelkezik és még egy lakható melléképület is tartozik hozzá. Ha igazán érdekli az ingatlan, és kevesli a hirdetésben szereplő 30 fotót és az ott leírt információkat, kérhet személyes konzultációt is a jelenlegi tulajdonostól.

 

Több ezren tomboltak Nagykőrösön az Edda koncerten.

Idén a község is csatakozott a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Napjához, hogy az év egy kiemelt napján az érdeklődők figyelmének középpontjába kerüljön a paraszti hagyományokat is őrző, a falu neves festőművészéről elnevezett Benedek Péter emlékház, egyben tájház, a településen megvalósuló hagyományőrző munka.

Lángra kapott a vasúti töltés Kiskunfélegyháza és Jászszentlászló között.

Ma, amikor egymást követik a legújabb technológiát felvonultató filmek a mozikban, nehezen elképzelhető, hogy 110 évvel ezelőtt sorok kígyóztak a sátormozik előtt néhány képkockáért. Kecskeméten 1913 novemberében nyitott meg az első mozgóképszínház, a Városi mozi.

Az alapításának másfél évszázados évfordulóját ünneplő Jászszentlászlón, szombaton felavatták az alsó tagozatosoknak helyet adó, négy tantermes, felújított iskolaépületet.

A magyar jégkorong-válogatott Japán ellen lépett jégre vasárnap a bolzanói divízió 1/A világbajnokságon és nagy csatában 3–1-re legyőzte a szigetországi csapatot.

Az újonnan épülő Kalocsa–Paks Duna-híd műszaki átadására még május végéig várni kell, és a hídhoz vezető utak építési munkálatai is a Duna mindkét oldalán folyamatban vannak, azonban a hídnak már hivatalosan nevet adtak.

Több mint két és félezer kilométert futottak Kiskőrösön.

A zárófordulót rendezték a hétvégén a női röplabda NB II. felsőházi rájátszásában, a HÉP-Kecskeméti RC Röpke abban a tudatban lépett pályára Jászberényben, hogy amennyiben sikerül megnyernie a mérkőzést, akkor bajnoki címet ünnepelhet. Szoros meccset vívott Erki Milán csapata, de megnyerte a találkozót, és ezzel a másodosztályú bajnokságot.

Majális Páhin: négyszáz liter babgulyást főztek.

Dr. Svébis Mihály nevét viseli a kecskeméti kórház fiatal orvosok karrierjét támogató programja.

Megszentelték a búzatáblát: elindult a Magyarok Kenyere program Bács-Kiskunban.

A testmozgás nemcsak esztétikai okból, hanem egészségügyi szempontból is nagyon fontos minden ember számára. Sajnos ma már egyre több fiatal küzd olyan betegséggel, mely sportolással és egészséges táplálkozással visszafordítható, gyógyítható lenne. Egy szép női test ráadásul rendszeres sport nélkül elképzelhetetlen – mondja Farkas Ágó, kecskeméti fitneszedző, életmód-tanácsadó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában