Jótékonyság

2024.05.13. 06:50

Bendéért zúgtak fel a motorok Tass utcáin – galériával, videóval

Jótékonysági autós, motoros programot és felvonulást tartottak szombaton Tasson. A rendezvény bevételét a gyermekkora óta súlyos idegrendszeri károsodásban szenvedő tizennégy éves Bende javára ajánlják fel a szervezők.

Gulyás Sándor

A jótékonysági rendezvény a sportpályán kezdődött, ahol a kilenc borácsban készültek finomabbnál finomabb ételek a támogatók jóvoltából. A hangulatról Dabi Tibor gondoskodott, Mihályi Szilvivel pedig jelmezes fotókat lehetett készíteni.

A képen (balról-jobbra): Katus Aliz, Bende, Jenei- Kalán Lilla
A képen (balról-jobbra): Katus Aliz, Bende, Jenei- Kalán Lilla
Fotó: Gulyás Sándor

– Bende egészségesen született, a három hónapos kötelező védőoltások beadása után kapott egy lázgörcsöt. A gyógyszeres kezelések ellenére a nővérem kisfiának állapota egyre rosszabb lett. Az édesanyja akkor döntött úgy, hogy saját felelősségére hazahozza Bendét a kórházból. Mindezt tizennégy éve történt – idézte fel a történteket Jenei-Kalán Lilla.

Jótékonysági autós, motoros felvonulás, Tass
Jótékonysági autós, motoros felvonulás keretében több mint száz autós, motoros és traktoros járta be Tass utcáit
Fotó: Gulyás Sándor

A súlyos idegrendszeri károsodásban szenvedő tizennégy éves Bende ideje javarészét édesanyjával, alkalmanként pedig nagymamájával tölti. Mozgásfejlődését heti egy-két alkalommal Szűcs-Balázs Zsuzsanna gyógytornász segíti elő, a fiúcska emellett hetei két alkalommal vesz részt a kalocsai Nebuló EGYMI speciális általános iskola foglalkozásain.

– Állapota miatt Bende 24 órás felügyeletet igényel. Testvérem egyedül próbál helyt állni. Munkát hivatalosan nem tud vállalni. A kezelések, az utazás, a speciális élelmiszerek költségei pedig nagy terhet rónak rá, ennek ellenére panaszkodni sohasem szokott. Nem vár segítséget, mindig mindent egyedül próbál megoldani. Sziszifuszi küzdelmét látva jutottam arra az elhatározásra, hogy megszervezzem a jótékonysági autós, motoros programot. Kezdeményezésem nem elsősorban az anyagiakról szólt, hanem arról is, hogy örömet szerezzek számukra – fogalmazott Jenei- Kalán Lilla.

Lilla kezdeményezése nyitott fülekre talált, nagyon sok felajánlás érkezett. A Bende Csillagom vezess nevet viselő jótékonysági felvonulás keretében több mint száz autós, motoros és traktoros járta be Tass utcáit, népes volt a mezőny a kipufogó hangnyomásos, felnikitartó versenyen is. A résztvevőket mindemellett eszem-iszom, koncert, ugrálóvár, csillámtetkó, tombola, a helyi önkéntes tűzoltóknak köszönhetően habparti várta. A szervezésébe és program lebonyolításába nagy szerepet vállalt Langó Tímea, Devecsai István és barátnője Juhász Éva, valamint Jenei-Kalán Lilla családja. A rendezvényen közel kettőmillió forintot sikerült összegyűjteniük a szervezőknek.

– Elmondhatatlan élmény volt ez az összefogás és azt hiszem, mindenki ilyen testvérről és családról álmodik, mint amilyet mi kaptunk Bendével. Sajnos pont lebetegedett előző nap, de így is sikerült mosolyt csalni az arcára. Minden nap, amit együtt élünk meg Bendével, azzal valóra válik egy álmom –emelte ki Katus Aliz, Bende édesanyja.

További felajánlásokat a következő számlaszámra lehet befizetni: 11773322-03203381. Név: Katus Aliz. A közleményben kérik feltüntetni, hogy „bende”
 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában