A belső harmónia rajtunk áll

Márton Anna

A harmónia fontosságáról már sokat hallottunk. Nemrég olvastam egy szenzációs kutatásról a delfinekkel kapcsolatban. Mi szerint a delfin két agyfélteke külön-külön éberen létezik. Tulajdonképpen ez azt jelenti, hogy az állat sosem alszik, mindig éberen figyel. Ha kicsinye van, azt a hóna alatt helyezi el a mamája és együtt úsznak. A kicsi átveszi a mama rezgését, hullámzását. Tökéletes harmóniában élnek, érzés és információ közvetítés alakul ki közöttük.

A kutatók szerint ennek a ténynek fontos üzenete van számunkra jobb megismerésünk szempontjából.

Az ember képes arra hogy minden pozitív vagy harmonikus új érzést az érzelembankba elraktározzon. Később egy másik helyzetben pedig elő lehet hívni a kellemes, jó élményt és céltudatosan megélhetjük, őszinte ráhangolódással.

A zene is sokat segít a hangolódásban, a szervezet egy kellemes zene hatására befogad minden jelet, ami megnyugtathatja.

A nagyszerű pillanatokat nem a mindennapi unalmas, rutinszerű dolgok inspirálják, hanem az új élmények, szokatlan helyzetek vagy a képzelet.

Vannak olyan tréningek amelyek a zene hatásait helyezik előtérbe, elérve azt ,hogy a tudattalan kapcsoljon be, nem a tudatos „parancsolónk”, ezzel segítenek a problémák leküzdésében, és abban, hogy visszakapjuk harmonikus működésünket. Megújulunk, kreatívabbak, koncentráltabbak leszünk. A sejtjeink örömtáncot járnak majd, ettől az egész testünk harmonikusabb működésbe kapcsol.

Érdemes olykor kilépni a komfortzónánkból, átélni, megélni egy olyan dallamot amit kedvelünk. S ha sikerül átadnunk magunkat egy szabad táncnak az már igazi ráadás, de az igazi flow ott kezdődik.