a kapu az kapu

2018.06.28. 14:36

Már most rekordot döntött az öngólok száma

Noha még húsz találkozó hátravan az oroszországi labdarúgó-világbajnokságból, az öngólok számát tekintve máris rekord született: az eddigi 44 összecsapáson nyolc ilyen találat esett.

Sweden's players celebrate after Mexico's defender Edson Alvarez scored an own goal during the Russia 2018 World Cup Group F football match between Mexico and Sweden at the Ekaterinburg Arena in Ekaterinburg on June 27, 2018. / AFP PHOTO / Anne-Christine POUJOULAT / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Anne-Christine POUJOULAT

Az eddigi csúcsot a húsz évvel ezelőtti franciaországi torna tartotta hat öngóllal, ezt a szerdán esett kettővel túlszárnyalta az idei vb: a legutóbbi játéknapon a mexikói Edson Álvarez és a svájciak hálóőre, Yann Sommer juttatta a saját kapujába a labdát. Utóbbi a harmadik kapus, aki vb-n öngólt jegyzett, egyben övé a világbajnokságok történetének 49. ilyen találata.

Az oroszországi viadalon eddig összesen 116 gól született, ennek 6,89 százaléka volt öngól.

Érdekesség, hogy már három olyan csapat is ott van a nyolcaddöntősök között – a házigazda orosz mellett a mexikói és a svájci -, amelynek valamely játékosa a saját kapuját vette be.

Borítókép: Edson Álvarez, miután a svédek elleni meccsen rossz kaput választott

AFP PHOTO / Anne-Christine Poujoulat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!