meggondolná magát

2017.10.19. 06:03

Nikolics Nemanja nem felejtette el a válogatottat

Igent mondana, ha az új szövetségi kapitány visszahívná a válogatottba – közölte Nikolics Nemanja szerdán. 

A magyar labdarúgó válogatott volt focistája, aki jelenleg a Chicago Fire játékosa, az első vendége volt a chicagói magyar főkonzulátus új épületének, ahol Bencsik Zita főkonzultól szerdán átvette az új személyi igazolványát.

A labdarúgó az Egyesült Államokban jelenleg a góllövő listát vezeti és a héten – a mesterhármasa után – őt választották a hét játékosának is az MLS-ben (észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság).

Elmondta: jól érzi magát az Egyesült Államokban.

„Az élet megtanított arra, hogy mindenhol be kell illeszkedned, ha sikeres akarsz lenni”

- fogalmazott a 30 éves sportoló. Hozzátette: viszonylag rövid időn belül otthonosan kezdte érezni magát, ebben segítségére volt, hogy mellette van a családja, két kisgyermeke is. „A hatéves kislányom már beszél angolul” – dicsekedett, hozzátéve, hogy a hároméves kisfiának még fel kell zárkóznia a nyelvtanulásban.

Nikolics Nemanja – vagy ahogyan már a chicagói szurkolók is nevezik: Niko – figyelemmel kíséri a magyarországi focivilág fejleményeit. Bernd Storck szövetségi kapitány távozását diplomatikusan kommentálta.

„Én pozitív gondolkodású ember vagyok, mindenben megpróbálok valami jót találni. Igaz, a világbajnoki selejtező nem sikerült, de Bernd Storck végül is legalább az Európa Bajnokságra kijuttatta a csapatot”.

Arra a kérdésre, hogyan látja a jövőt, a gólkirály hangsúlyozta: „új korszak következik”. Fontosnak mondta, hogy olyan új szövetségi kapitánya legyen a magyar válogatottnak, aki „munkabíró és karizmatikus”. Tippet nem adott, és az eddig felmerült neveket sem kívánta kommentálni.

„A játékosok dolga az, hogy játsszanak”

- mondta.

Arra a kérdésre, hogy mit tenne, ha az „új felállásban” visszahívnák a válogatottba, habozás nélkül rávágta: „mindenféleképpen igent mondanék!”.

A múltról nem akart részletekbe bocsátkozni, de azt elmondta: lemondása a válogatottságról nehéz döntés volt, nem egyik napról a másikra született meg. „Amit a lemondó levélben írtam, az igaz” – tette hozzá.

A jövőre vonatkozó terveiről az MTI-nek elmondta: próbál gólkirály lenni Amerikában. „A foci olyan sport, ahol nemigen lehet pontosan előre tervezni” – hangsúlyozta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!