Sport Hírek

2006.06.15. 12:02

Erősített a Kecskeméti KC

Az NB I. B-csoportos női bajnokság ezüstérmese, a Kecskeméti KC feljutott a honi bajnokság elitmezőnyébe. A következő idénytől az A-csoportban küzdő hírös városi együtteshez két, kecskeméti születésű és nevelésű korosztályos válogatott - Tordasi Petra ás Szabó Viktória - igazolt. Mindkettőjükkel egyéves szerződést kötött a klub.

Valasek Tibor

Tordasi Petra (1985. 01. 14.) tizenkét évvel ezelőtt kezdett kosarazni Kecskeméten, majd 2001-ben a GYSEV Sopronhoz került. Három évig segítette az ottani A-csoportos gárdát, sőt, az NB I/B-s fiókcsapattal a SIMI GYSEV-vel bajnoki címnek is örülhetett. 2004-ben - fél évnyi kecskeméti kitérő után - két évre Szegedre szerződött, ahonnan egyenes út vezetett a KKC immár A-csoportos csapatához.

Szabó Viki (1985. 02. 26.) ugyancsak kecskeméti nevelésű kosaras. Mivel édesapja, Szabó László kosárlabda edző, így nem lehet véletlen, hogy a sportággal hamar szoros barátságot kötött a junior válogatott játékos. Viki 2001-től Szarvason, majd TF-en, ezt követően pedig az A-csoportos BEAC gárdájában kapott szerepet. Legutóbb újra a TF együttesében tűnt fel, ahonnan most visszatért gyökereihez, Kecskemétre. Király Sándor, a KKC trénere a középmezőnybe várja alakuló együttesét, ahova centerposztra külföldi játékost igazolnak. Mivel a legmagasabb osztályban kötelező juniorcsapatot is kiállítani, így ezeknek az elvárásoknak is meg kell felelniük a kecskemétieknek, akik a felnőtt csapat átlagéletkorát tekintve szerencsés helyzetben vannak. A gárda kilencven százaléka ugyanis bevethető a junior csapatban is.
[caption id="" align="alignleft" width="180"] Tordasi Petra (Fotók: Banczik Róbert)
[/caption][caption id="" align="alignleft" width="180"] Szabó Viki
[/caption]

Ezek is érdekelhetik