Sport Bács-Kiskun

2016.05.25. 12:06

Ötödszörre sikerülnie kell!

Négyszer vívott bajnoki döntőt az ország legpatinásabb rögbiegyesülete, a KARC, de mindannyiszor alulmaradtak. Most szombaton, ötödik nekifutásra, hazai pályán végre szeretnék elhódítani a bajnoki címet a kecskemétiek. A Riska Rugby Fiesztán lesz emellett diákolimpia, öregfiúk és női meccs, valamint Csepregi Éva koncert is.

H. I.

A hazai rögbiélet egyik fellegvárának nevezte Kecskemétet Kiss Antal, a Magyar Rögbi Szövetség elnöke szerdán egy, a Széktói Stadionban tartott sajtótájékoztatón. Aki kicsit is követi a sportág itthoni történéseit, tudja, hogy egyáltalán nem túlzó és udvariaskodó ez a kijelentés. Az 1979-ben alapított kecskeméti rögbicsapat az 1990 óta működő hivatalos magyar bajnoki rendszer legmagasabb osztályának egyetlen állandó résztvevője. A Kecskeméti Atlétika és Rugby Clubnak a felnőtt mellett öregfiúk, kadét, junior és kölyök csapata is van, tavaly ősszel elindult iskolai programjuk keretében heti rendszerességgel 130-140 diák ismerkedik a tojáslabdás sportággal.

A KARC-nál talán csak egy dolog miatt bánatosak: 2006, a rájátszásos rendszer bevezetése óta négyszer vívhattak bajnoki döntőt, de diadalmaskodniuk egyszer sem sikerült (1998-ban, mikor még nem volt rájátszás, akkor elsők lettek). A kecskeméti rögbisek abban bíznak, hogy mint minden sorozatnak, egyszer az említett pechszériának is vége szakad, és talán éppen most szombaton.  Május 28-án, 18 órától ugyanis a Széktói Stadionban, a centerpályán újra az aranyéremért küzdhetnek a kecskeméti rögbisek, a Budapest Exiles RFC ellen. Az esélyek nem rosszak, de óvatosak a házigazdák.

– Augusztusban úgy kezdtük a felkészülést, és szeptemberben a szezont, hogy aranyérmet szeretnénk nyerni. Úgy gondolom, a csapat erre alkalmas is, bár tudjuk, ezt már máskor is kijelentettük – fogalmazott visszafogott bizakodással Németh Krisztián, az együttes szakmai vezetője.
Már az őszi szezonban biztossá vált, hogy bejutnak a döntőbe, hiszen veretlenül szerepeltek a bajnokságban, ráadásul a klub történetében először a Magyar Kupát is megnyerték. Az edző szerint ezek a jelek azt bizonyítják, hogy képesek jól játszani, koncentrálni a valódi téthelyzetekben is.
– Nagyon bízom abban, hogy ennek a szezonnak a befejezése is a KARC-ról fog szólni. Egész évben, tavasszal pedig kiemelten azon dolgoztunk, hogy a derbi napján legyünk topformában – mondta Németh Krisztián.

Németh Krisztián szakvezető, Körmöczi Béla, a KARC elnöke és Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester nyilván kecskeméti győzelemben bízik. Kiss Antal, a Magyar Rögbi Szövetség elnöke ilyet nem jelenthetett ki a kecskeméti sajtótájékoztatón, de dicsérte a hírös városi tojáslabdás-életet

Igazi fieszta lesz a Széktóiban

A bajnoki döntő mellett, a rögbit népszerűsíteni kívánó Riska Rugby Fieszta keretében még jópár program lesz szombaton a Széktói Stadion edzőpályáin. 10-től a női olimpiai rögbi bajnokság záró fordulóját és az utánpótláscsapatok diákolimpiáját rendezik meg. 12-től öregfiúk-mérkőzés, 15-től bronz meccs (Esztergomi Vitézek – Szegedi Gorillák), fél 5-től diákolimpia döntő eredményhirdetés, negyed 6-tól női meccs következik. 18 órától pedig a KARC – Budapest Exiles RFC döntő.

Az Olimpia utcán, a stadion mellett 15 órától Csepregi Éva ad koncertet gyermekeknek, 21-től a Children of Distance lép fel. A belépés 14 év alattiaknak ingyenes, 14 év felett 18 óráig 500, 18 óra után 1000 forint.

 

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!