Sport Bács-Kiskun

2016.01.19. 19:30

A Gödöllőt fogadja a Röpke SE

„Igyekszünk a folytatásban szépíteni a teljesítményünkön” – vélekedett Vezsenyi Adrienn. A Röpke SE játékosa a társaival együtt már nagyon várja, hogy meglepetés-győzelemmel rukkoljon elő a csapat. Erre ma is lehetőség kínálkozik a kecskeméti gárdának.

Borbély Károly

A női NB I 16. fordulójában az ötödik helyen álló Gödöllő együttesét fogadja a Pincelakat-Röpke SE. A találkozó ma, 18 órakor kezdődik az Árpádvárosi Sportcsarnokban. A vendéglátó, az élvonalban újonc Röpke SE eddig nem sok sikernek örülhetett a bajnokságban.

– Nehéz időszakokon mentünk keresztül. Mostanában például egy sérüléshullám söpört végig a csapaton. Az eredmények nem úgy jöttek, ahogy terveztük, de igyekszünk a folytatásban szépíteni a teljesítményünkön – mondta Vezsenyi Adrienn, a Röpke SE azon játékosa, aki ott volt az élvonalba jutást kiharcoló NB II-es gárdában is. Akkor sikert sikerre halmozott a kecskeméti gárda, zsinórban nyerte a meccseit. Az élvonalban azonban tizenöt forduló után csak kétszer nyertek a hírös városi hölgyek. 

– A sport arra is megtanít, hogy az árnyékosabb időszakokban is összetartsunk, csapatként működjünk. Nem könnyű. Lehet, hogy a sérülésekben az eredménytelenség is szerepet játszott, negatívan befolyásolva az edzésmunkát. Voltak, akik kisebb betegségek miatt nem tudtak mindig edzeni, arról nem is beszélve, hogy Harmath Zsófi térdsérülés miatt több hétre kidőlt a sorból. Forgatni kellett a csapatot, ritkán tudtunk azonos felállásban szerepelni. Szerencsére Zsófi már hadrafogható, de még nem centerként. Épp örültünk a felépülésének, amikor jött Kiss Gréta kisujj sérülése. Nem tudott játszani a legutóbbi bajnokin, a Békéscsaba ellen, és a Gödöllővel szembeni találkozón sem valószínű a pályára lépése. Ismét gondolkodhat Szappanos Máté edző, hogy milyen felállásban fogadjuk a Pest megyeieket. Jó lenne már, ha összejönne egy meglepetés-győzelem, nagyon várjuk! Hátha szerdán sikerül! Otthon leszünk, este hatkor kezdődik a meccs, pont abban az időszakban játszunk, amikor az edzéseink vannak – vélekedett Vezsenyi Adrienn, aki a játék mellett javában készül az érettségire, az idén végez a Református Gimnáziumban. A tanulmányait az ELTE vagy a TF sportszervező szakán képzeli el. Félő, hogy sikeres felvételi esetén búcsút int a Röpke SE-nek. 
– Nem csak én állok érettségi előtt a csapatból, hanem Kiss Gréta, Páli Petra és Vígh Dóra is. Egyébként, ha összejönne az egyetem, akkor sem biztos, hogy nem Kecskeméten folytatnám. Ha a csapat magja maradna a következő szezonra is, elgondolkodnék én is a maradáson.

Szappanos Máté mérkőzés előtti nyilatkozata:
Szorosabb meccsre számítok mint a Békéscsaba ellen. Ismét nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, ám bátor, vagány játékkal meglephetjük az ellenfelünket. Több tüzet és lelkesedést várok mint a hétvégén.

 

Ezek is érdekelhetik